Wensenlijst Categorieën

Stress

16 Artikelen

Heeft mijn paard stress?

Ervaart jouw paard stress? Bij Epplejeck vind je verschillende supplementen om jouw paard meer ontspannen te krijgen, zowel voor een korte of langere periode. Je vind hiervoor producten van merken als Pavo, Confidence EQ, NAF en Puur.
Vaak is stress bij paarden duidelijk merkbaar. Je paard is erg onrustig, snel afgeleid en je lijkt maar niet tot hem of haar door te dringen. Paarden zijn vluchtdieren, dus willen zo snel mogelijk ontsnappen aan de stressvolle situatie.
Stress ontstaat niet alleen tijdens transport of op wedstrijd. Stress is ook het afspenen van veulens, verhuizen, scheren, een bezoekje van de hoefsmid, tandarts of veearts of een blessure. Stress ontstaat door een verandering op fysiek, mentaal en emotioneel vlak van het paard. Op dat moment wordt de lichamelijke balans verstoord.

Hoe kan ik stress bij paarden oplossen?

De oorzaak van stress is lastig te achterhalen. Je paard kan erg stressgevoelig, angstig of zenuwachtig zijn. Maar ook geuren, personen en voorwerpen kunnen stress veroorzaken. Wanneer je eenmaal achter de stressoorzaak van je paard bent, kun je beginnen met het oplossen van het probleem.

In stresssituaties die langer duren, zoals bijvoorbeeld een verhuizing, dracht, een blessure of het afspenen van een veulen, kun je beter kiezen voor een supplement. Ook bij stressgevoelige, nerveuze of angstige paarden kun je het beste kiezen voor een supplement. Veel supplementen bevatten magnesium.
Magnesium is een belangrijk mineraal voor het zenuwstelsel en een normale spierwerking. Daarnaast verminderd het vermoeidheid, zorgt magnesium voor een goede elektrolytenbalans en een goede kwaliteit botten. Stressgevoelige paarden of paarden die zich voor langere tijd in een stressvolle situatie bevinden, maken de voorraad magnesium in hun lichaam snel op. Daarnaast bevordert magnesium ontspanning van de spieren.
Naast magnesium kun je ook kiezen oor
Puur Tranquil of Sectolin Equivital Nervo.

In situaties die korter duren, zoals een wedstrijd, transport, een bezoek aan de hoefsmid/tandarts/veerats of het scheren van je paard of pony, kun je kiezen voor tijdelijk kalmerende middelen.
Puur Onrust is geschikt voor tijdelijke, ongewone situaties. De druppels bevorderen de innerlijke rust en zijn makkelijk toe te dienen met een spuitje of op iets lekkers. Als je liever voor een pasta gaat zijn NAF Instant Magic en Primeval Stressless Injector geschikt. In ons assortiment vind je ook een sedatie pasta van Tranquigel. Je kunt ook kiezen voor Confidence EQ Gel, wat makkelijk aan de binnenkant van de neusvleugels te smeren is. Confidence geeft je paard of pony vertrouwen in stressvolle situaties en werkt ongeveer 2,5 uur.