Wensenlijst Categorieën

Staart & manen

13 Artikelen

Jeuken en schuren bij paarden

Heeft jouw paard of pony last van zomereczeem? En is de zomer echt geen pretje? Bij Epplejeck vind je een ruim aanbod aan gels, lotions en balsems van merken zoals Derfen, Klambu en Sectolin, die direct verlichting geven bij hevige jeuk en het herstellend vermogen van de huid optimaal ondersteunt.

Zomereczeem wordt veroorzaakt door kleine mugjes (knutten) die bijten of eitjes leggen op de huid van je paard of pony. De allergische reactie op het speeksel van deze mugjes veroorzaakt hevige jeuk in de staart en manen, daarom wordt zomereczeem ook wel staart- en maneneczeem genoemd. De mugjes die zomereczeem veroorzaken zijn actief vanaf het (vroege) voorjaar tot ongeveer november. Vooral tijdens de uren rond zonsopgang en zonsondergang zijn ze volop aanwezig met vochtig, drukkend en windstil weer in bosrijke gebieden.

Verlichten van de jeuk

Vaak is de jeuk zo hevig dat paarden met zomereczeem open wonden creëren en elke gelegenheid aangrijpen om te schuren. Er wordt daarom ook vaak gezegd dat de jeuk erger is dan de pijn van de open wonden die zijn ontstaan. Zomereczeem is niet te genezen, maar je kunt je paard op verschillende manieren helpen door het verlichten van de jeuk en het herstellend vermogen van de huid te ondersteunen.
Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gel, lotion of balsem. Deze producten kalmeren de gevoelige huid, verzachten en verlichten de jeuk en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. De gels, lotions en balsems zijn makkelijk aan te brengen op de huid van de manen en staart.

Ondersteunen van binnenuit

Wil jij je paard of pony van binnenuit ondersteunen? Dan kun je kiezen voor Puur Culico of Puur Apis (Allergie). Puur Culico ondersteunt de huid door de huid minder gevoelig te maken en om te helpen tegen jeuk. Puur Apis, voorheen Puur Allergie, is speciaal ontwikkeld ter verzorging en verzachting van de huid bij insectenbeten. Beide producten kun je toedienen met een plastic spuitje via de mond of op iets lekkers. Het liefst voor het voeren, omdat het beter opgenomen wordt in een ‘schone’ mond.

Wondverzorging

Sommige paarden en pony’s schuren zichzelf helemaal open waardoor rare wonden kunnen ontstaan. Vetericyn Wond en Huid Spray beschermt, reinigt en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. De spray is makkelijk in gebruik en is veilig en bij verschillende huidaandoeningen.