Imperial Riding

Leeronderhoud Imperial Riding

1 Artikel
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Leeronderhoud

Bij Epplejeck vind je veel verschillende producten van leer. Om je leer zo lang mogelijk mooi en soepel te houden, is onderhoud erg belangrijk. Met een goede verzorging wordt de levensduur van het product verlengd, is het leer waterproof en wordt het beschermd tegen invloeden van buitenaf. Om dit resultaat te bereiken, moet onderhoud regelmatig gebeuren. Gelukkig vind je bij Epplejeck alles wat je nodig hebt om jouw leer schoon, glanzend en in de juiste kleur te behouden. Bij ons vind je verschillende soorten zadelzeep, lederolie, ledervet en balsem van merken zoals Rapide en Epplejeck

Zadelzeep

Zadelzeep gebruik je voor het reinigen en verzorgen van je leer. Zadelzeep is de eerste stap in het onderhoud en de verzorging van je leerproducten. Met zadelzeep maak je het leer schoon en zorg je ervoor dat vuil en andere stofjes van het leer verwijderd worden. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, hoef je zadelzeep niet per se alleen voor je zadel te gebruiken. Je kunt ook ander leerwerk behandelen met zadeldzeep. Zadelzeep is tevens in vloeibare vorm in ons assortiment te vinden. Bij het gebruik van zadelzeep kun je het beste een vochtige spons of doek met lauw warm water pakken. Let er wel op dat de stiksels van je leerproducten niet te vochtig worden, dit is niet bevorderlijk voor de kwaliteit van de stiksels. Ook droogt je leer uit wanneer er teveel water wordt gebruikt. Zorg ervoor dat je zadelzeep goed laat intrekken en wrijf zachtjes na met een zachte, droge doek.

Ledervet

De tweede stap in het onderhouden van je leerproducten is het gebruik van ledervet. Naast ledervet kun je ook lederolie, lederbalsem of lederdressing gebruiken. Epplejeck ledervet is verkrijgbaar in blank en zwart. Ledervet is een dik goedje wat vooral dient ter bescherming van je leerproducten. Ledervet houdt leer soepel, zacht en zorgt voor een waterafstotende laag. Laat het vet goed intrekken en wrijf zachtjes na met een zachte, droge doek.

Lederolie

Lederolie is dunner dan ledervet en is geschikt voor alle ledersoorten. In gevallen van stug of erg droog leer kun je het beste voor lederolie kiezen. Lederolie wordt sneller opgenomen in het leer en zorgt ervoor dat het leer super soepel wordt. Daarnaast gaan je leerproducten ook mooi glimmen. Omdat lederolie zo snel intrekt, moet dit vaker worden gebruikt dan ledervet. Lederolie Epplejeck Plus is verkrijgbaar in blank en zwart en zorgt ook voor een waterafstotende laag.

Lederbalsem

Lederbalsem is minder vet dan ledervet of lederolie, wat het erg geschikt maakt voor de zachte onderdelen van je zadel. Lederbalsem bevat bijenwas en is een beschermend en verzorgend product. Het zorgt ervoor dat je leer soepel, zacht en sterk blijft. Daarnaast vormt lederbalsem een waterafstotende laag. In ons assortiment vind je Effax lederbalsem met grip technologie, wat een anti-glij effect voor een extra stevige zit in het zadel geeft. Over het algemeen is lederbalsem geschikt voor alle soorten leer.

Lederdressing

Een ander veel gebruikt product is lederdressing. Lederdressing is een dunne stof die erg geschikt is voor hoofdstellen en fijne leersoorten. Lederdressing heeft een reinigende en beschermende werking.

Naast de bovenstaande leeronderhoud producten zijn er in ons assortiment nog veel meer te vinden! Voor lak leer hebben wij speciale
Lak Lotion en diverse sprays voor het onderhoud van jouw leerproducten.

Wensenlijst Categorieën

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!