Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Ariat: These boots are made for...

De meeste ruiters kennen Ariat als koploper in laarzen en schoenen dankzij hun vooruitstrevende technologie en innovatie. Ariat biedt footwear waar je zo op weg kunt lopen! De binnen-en buitenzolen zijn namelijk voorzien van de laatste technische snufjes en bieden daardoor het hoogste draagcomfort. Maar hoe zit dit nou precies? Wat maken deze technische toppers van Ariat zo uniek en bijzonder? Wij zetten het voor je op een rij.

Binnenzolen

Ariat 4LR™
4 Liter? Nee, 4LR staat voor Four Layer Rebound binnenzool. Laarzen en schoenen met deze binnenzool zijn zeer geschikt voor dagelijks gebruik. Zoals de naam al zegt, bestaat de zool uit 4 lagen. Dankzij het zachte voetbed en extra stabiliteit zorgt deze technologie voor fijne comfort. De 4LR™ binnenzool heeft een goede pasvorm voor optimale ondersteuning en prestatie. Eén van de tussenzolen heeft een dempende werking wat zorgt voor een uitstekende schokabsorptie.
Onder andere de bekende outdoorlaarsWindermereen populaire jodhpurs Heritage Lace Paddock hebben deze fijne Four Layer Rebound binnenzool.


Ariat ATS®l
ATS® staat voor Ariat’s exclusieve Advanced Torque Stability. Deze innovatieve binnenzool ondersteunt de voet met de juiste vering terwijl je loopt en verbetert tegelijk de stand van je voet. Het vermindert daardoor vermoeidheid in je voeten. De zool heeft een vocht afvoerend voetbed en blijft dus koel en droog. Het, met gel gevoerde, voetbed stabiliseert en ondersteunt de voet, evenals de lichtgewicht en ergonomisch gevormde schacht. De stalschoen Telluride II en jodhpurs Performer Zip zijn voorzien van deze exclusieve ATS® techniek. 


Ariat Cobalt™ VX
De Cobalt™ VX technology biedt temperatuur management met vooruitstrevende technologie en verbetert de flexibiliteit, heeft een fijne pasvorm en zorgt voor optimale prestaties. De zool bevat een temperatuur regulerende X-STATIC laag zodat de voet koel en droog blijft. De extra schokabsorberende zool voor in de schoen beschermt de zenuwen en kleine botten van de voorvoet. Het loopvlak patroon in de zool biedt een uitstekende grip op de grond en in de stijgbeugel. De schacht en hak van de zool ondersteunen de hiel en bieden stabiliteit en balans. De tussenzool heeft een perfecte schokabsorptie en comfort. Deze binnenzool gaat gecombineerd met de Duratread™ buitenzool voor maximale slijtvastheid. Dejodhpurs Cobalt Devon VX zijn voorzien van deze geavanceerde binnenzool. 

Buitenzool

Ariat Duratread™
Ga je voor duurzaamheid, bescherming en flexibiliteit? Dan ga je voor een Duratread™ buitenzool. De rubberen buitenzool combineert maximale slijtvastheid met comfort. De exclusieve rubbersamenstelling gaat langer mee dan traditioneel rubber. De zool is extreem flexibel wat een fijne, ergonomische prestatie biedt. Dankzij de speciale samenstelling is de buitenzool extra bestand tegen glijden en zuren uit bijvoorbeeld mest en urine. De zelfreinigende zool zorgt ervoor dat het profiel onder de schoen minder vuil wordt en het vuil wat in wel in het profiel terecht komt, er ‘vanzelf’ weer uit gaat. Dit omdat het profiel dusdanig flexibel is en het vuil tijdens het lopen op harde ondergrond sneller zal loslaten. De meestejodhpurs, laarzen en stalschoenen van Ariat zijn voorzien van een duurzame, Duratread™ buitenzool. 


Of je dus nu op zoek bent naar een nieuwe paar jodhpurs, outdoorlaarzen, stalschoenen of rijlaarzen, bij Ariat vind je gegarandeerd een paar die als gegoten zit! 


Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.