Terug naar overzicht

Gastblog QHP - 5 tips om warm te blijven

dinsdag, 01 oktober 2019

Zwijmel jij ook altijd weg bij die luxe stallen? In koude gebieden heb je vaak stallen die compleet zijn verwarmd, van stal tot rijbaan. Hoe fijn zou het zijn om jouw paard op zo’n stal te hebben staan in de winter! Helaas zullen de meesten hun paard niet op zo’n stal hebben staan… Daarom hebben wij een paar tips die je de koude winter door helpen!

Hippe hoofddeksels

Wist je dat je 30% van je lichaamswarmte verliest via je nek en hoofd? Met cap rijden is dus niet alleen veilig maar ook erg handig om warm te blijven! Naast het paard kun je natuurlijk een muts dragen om warm te blijven. Nog een kleine tip: ga voor een shirt en jas met een opstaande kraag, zoals coltrui Anniek. Dit is lekker warm in de nek. Voorkom wintertenen

Wist je dat je het beste dikke skisokken aan kunt doen in de winter? Ze zijn namelijk lekker warm en voeren vocht goed af. Zorg daarnaast dat je schoenen of laarzen niet te klein zijn. Dit zorgt namelijk voor een slechte doorbloeding waardoor je koude voeten krijgt. Koop dus liever een maatje groter zodat je dikke sokken kunt dragen en er nog wat ruimte over is. 

Laagjes, laagjes en nog eens laagjes

Kledinglaagjes helpen lichaamswarmte vast te houden. Ga voor een eerste laagje voor iets dat vocht goed afvoert. Vocht, dus zweet, zorgt er namelijk voor dat je afkoelt. Thermo ondergoed klinkt niet heel sexy, maar warm is het wel! Ga daarna voor een laag die je lichaamswarmte goed vasthoudt, zoals trainingsshirt Fianne of vest Susy. Sluit je laagjes af met een waterdichte jas die wind goed tegenhoudt. Winterse rijbroek

Thermorijbroeken zijn zeker een aanrader in de kou! Softshell rijbroek Kamila is bijvoorbeeld voorzien van een warme fleecevoering. De softshell buitenkant van de rijbroek beschermt goed tegen kou, wind en omdat de stof ook waterafstotend is, ben je zelfs tegen regen beschermd. Precies wat je nodig hebt in de winter! 


Gewoon gezellig in de kantine

Als je eenmaal verkleumd bent, is het lastiger om weer warm te worden. Ga dus als het even kan tussendoor opwarmen in de kantine. Met een kopje koffie, thee of warme choco kun je je handen perfect opwarmen. Daarnaast verbrand je meer energie als het koud is, nog een reden voor een break dus. Én een kans om gezellig met jouw stalgenootjes bij te kletsen!
Zo moet je de winter lekker warm doorkomen, dus kom maar op met die winter!
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!