Terug naar overzicht

Samen staan we sterk!

woensdag, 25 maart 2020

‘We leven momenteel in een gekke wereld’. Dat is toch wel de uitspraak van de dag. Het is noodzakelijk dat we alle maatregelen nemen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Daarbij is het essentieel dat je in deze tijd zo fit en gezond mogelijk blijft. Voor ons paardenmensen is goed voor jezelf zorgen net zo belangrijk als het zorgen voor je paard(en). Vanuit huis sporten of samen met je paard op stal trainen, is waar Epplejeck bij kan helpen. Daarom was voor ons de beslissing om open te blijven aardig snel gemaakt en kun je, volgens aangepaste maatregelen essentiële spullen voor je paard en jezelf, in de filialen en online veilig blijven shoppen.

Volgens de richtlijnen van het RIVM moeten we 1,5 meter (of in onze termen gezegd; 1 paardlengte) afstand houden, geen handen schudden, beter letten op persoonlijke hygiëne, gezond eten en blijven bewegen. Sporten is nu niet alleen gezond, maar ook broodnodig.

Houd zoveel mogelijk je dagelijkse ritme aan

Het is belangrijk om je dagelijkse ritme zoveel mogelijk aan te houden. Op deze manier houd je jezelf productief en gezond. Doordat je nu thuis zit en social distancing het woord van de dag is, wordt je dagelijkse dosis sociaal contact sterk geminimaliseerd. Door jezelf meer af te sluiten van de buitenwereld, kunnen futloze gedachten ontstaan. Sporten en bewegen helpt hier tegen. Tijdens het sporten wordt namelijk het razend belangrijke stofje dopamine aangemaakt. Dopamine zorgt voor een opwekkend en plezierig gevoel en is daarom essentieel om futloze gedachten tegen te gaan.

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit: bewegen is key voor gezond blijven

Of je nu een ervaren ruiter bent of net bent begonnen, blijven sporten (in ons geval paardrijden) is dus heel belangrijk in deze tijd. Het is niet alleen goed voor de mentale gezondheid, maar het is ook enorm belangrijk in de strijd tegen virussen. Als je intensief blijft bewegen, stijgt het aantal natural killers in het lichaam. Natural killers zijn witte bloedcelen die zich speciaal richten op infecties en virussen. Ze scheiden bepaalde stoffen van het virus, waardoor deze controleerbaar is en minder schade kan toepassen. Hoe meer er dus paardgereden wordt, hoe meer je lichaam bestand is tegen ieder virus.

Kun je nu toch niet paardrijden, omdat de stal dicht is of omdat je op de manege rijdt? Ook jij moet in beweging blijven! Daarvoor hebben wij ruiterfitheid artikelen. Dit zijn producten waarmee je thuis aan de slag kunt, zoals een fitnessbal, springtouwen of een balansbord. Al deze spullen zorgen voor een betere conditie, waardoor je samen met je paard beter kunt presteren. Zie hier het hele ruiterfitheid assortiment! En check hier direct welke oefeningen je kunt doen met de verschillende fitnessartikelen!

Personal shoppers ook online  

Bij Epplejeck hebben wij goed nagedacht over de maatregelen omtrent het coronavirus. We willen iedereen zo goed mogelijk kunnen helpen met het gezond houden van lichaam en geest. Onze filialen blijven open om je te helpen in de zoektocht naar supplementen, voer, een cap om veilig paard te rijden. Onze experts en personal shoppers staan klaar om al jouw vragen direct te beantwoorden. Ook online hebben we ons personal shopping team versterkt en kun je online via de chat direct om hulp vragen.

Aangepaste maatregelen in de filialen

Maar hoe zorgen we dat de medewerkers en klanten veilig blijven? Wij hebben in alle filialen handschoenen en papierdoeken beschikbaar om alles steriel te houden. Bij de kassa staan plastic schermen zodat de medewerkers en klanten beschermd zijn tegen eventuele besmettingen. Daarnaast zijn er delen op de vloer getaped om de juiste afstand goed te kunnen naleven. Ook wassen onze medewerkers regelmatig hun handen met desinfectiezeep, volgens de maatregelen van het RIVM. Bij de ingang hangen posters met regels waar iedereen zich aan dient houden. Deze regels worden uiteraard ook door al onze medewerkers nageleefd. Daardoor is het momenteel bijvoorbeeld niet mogelijk om laarzen aan te laten meten. Ook het passen van caps etc. kan alleen op 1.5m afstand. Bekijk hier de openingstijden van onze filialen en meer informatie over de genomen maatregelen.


Samen staan we sterk!
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!