Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

NAF in the spotlight: NAF Oestress 5 star

Lente: de oerknal van hormonen. Zeker in deze tijd van het jaar kan jouw merrie last hebben van haar hormonen en dit kan ze uiten in een humeurig gedrag. Heeft jouw merrie regelmatig last van moodswings en kan ze wel extra ondersteuning gebruiken? Dan biedt NAF Oestress Liquid wellicht een oplossing. Dit vloeibare supplement ondersteunt op natuurlijke wijze de cyclus van merries en richt zich op de diepere oorzaken van het ongemak dat zich kan uiten in stemmingswisselingen.Typische verschijnselen zijn stemmingswisselingen, agressie, flirten, ‘lichtgeraaktheid’ en verminderde prestaties. Het gedrag dat wordt vertoont verschilt enorm per paard, de ene merrie kan bijvoorbeeld juist enorm gaan plakken aan je been of tegen je aan gaan duwen als je ernaast staat terwijl een ander zelfs naar je been schopt tijdens het rijden en al boos wordt als je alleen maar wijst naar de buik. Dit komt door de positie van de eierstokken net achter het zadel. Niet alleen merries kunnen hier last van hebben maar hengsten en ruinen ervaren ook regelmatig dit soort stress. Bij de heren uit dit zich bij ruinen vaak in hengstengedrag en bij hengsten in een te hoog libido. 

NAF Oestress

Door de unieke samenstelling van Oestress wordt jouw paard gevoed met extracten van plantaardige ingrediënten die al honderden jaren worden gebruikt om de hormonen te ondersteunen. Je merrie zal zich beter kunnen ontspannen en zich op een comfortabele manier kunnen concentreren op haar werk omdat ze zich prettiger voelt. Oestress liquid bevat biologisch magnesium en is rijk aan antioxidanten die ondersteuning bieden bij angst en spierspanning en bijdragen aan het afvoeren van toxines (afvalstoffen). 

Oestress Liquid

Oestress Liquid bevat ook een groot aantal tincturen, zoals tincturen van sneeuwbal, monnikspeperbessen, mariadistelzaden en gember. Een tinctuur is een oplossing waarin waardevolle stoffen zijn gewonnen uit planten, plantendelen, wortels van planten, bladeren, harsen, bloemen en zelfs zaden. Een groot voordeel van het gebruik van tincturen is dat, door de bereidingswijze, de opslag van belangrijke voedingsstoffen is gewaarborgd, de houdbaarheid lang is en de concentratie zeer hoog waardoor maar een kleine hoeveelheid nodig is. 

Monnikspeperbessen

Een belangrijk ingrediënt van Oestress zijn Monnikspeperbessen. De Monnikspeper plant, of Kuisboom heeft zijn naam te danken aan de inzet van de bessen door monniken om het libido te onderdrukken. Monnikspeper wordt al eeuwen gebruikt bij prikkelbaarheid en humeurig gedrag en om lichamelijke ongemakken te verminderen. Een bijzondere eigenschap van Monnikspeper is dat het bijdraagt aan een regelmatige cyclus, normale vruchtbaarheid en dracht van merries. Daarnaast tempert het ook het mannelijk libido. 
 
Naast monnikspeper en magnesium zijn er ook antioxidanten te vinden in Oestress. Antioxidanten zijn de belangrijkste pijlers van het afweer- en natuurlijke reinigingssysteem in het lichaam en beschermen het lichaam tegen schade die afvalstoffen kunnen veroorzaken. Met extra antioxidanten in het voer kun je het lichaam helpen beschermen tegen vrije radicalen.. Het lichaam heeft beschikking over diverse antioxidanten, zoals vitamine A, C, E, mangaan, zink, koper en methioninen. Ook bevatten sommige stoffen uit planten, kruiden en fruit veel en vooral krachtige antioxidanten. In natuurlijke omstandigheden beschikt jouw paard over voldoende antioxidanten, maar door de huidige leefomstandigheden zoals lucht- en bodemvervuiling en eenzijdig ruwvoer kan je paard zeker behoefte hebben aan extra aanvulling. 

Bent u nieuwsgierig geworden naar de NAF Oestress producten?Klik dan hier voor het hele assortiment! 

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.