Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Lammert Haanstra - Het begin

Mijn eerste blog op de website van Epplejeck. Ik wil jullie wegwijs maken in de wereld van het trainen van paard en ruiter door het longeren met de link naar het dressuur rijden van verschillende kanten te belichten. De komende weken zal ik dus een aantal blogs plaatsen. Deze zullen een logische en opbouwende volgorde hebben. Het is dus goed om die te blijven volgen, zodat je er zelf mee aan de slag kunt en echt resultaat zult merken!Je wilt je paard zó trainen dat hij fit wordt, een goed leven heeft en een ‘Happy Athlete’ wordt. Maar heb je er wel eens aan gedacht dat je zelf ook best fit moet zijn om dat waar te kunnen maken? Hoe je die training eigenlijk het beste op kunt bouwen en waar je aan moet denken om het paardenlichaam niet te over- of juist onder-belasten? 
 
Veel bewegen wordt er altijd gezegd. Maar bij ‘veel bewegen’ gaat het echter niet zo zeer om de kwantiteit, over hoe veel je beweegt, maar juist ook om de kwaliteit, de manier waarop.
Veel variatie bijvoorbeeld is daarbij heel belangrijk om voor jou en je paard het plezier erin te houden. In mijn blogs zul je lezen dat er veel manieren zijn om je paard effectief te trainen aan de longe. 

Heb je weinig tijd? Heeft je paard een blessure en heeft je fysio gezegd datje hem moet longeren? Of rijd je niet omdat je zelf een blessure hebt? Ook dan is longeren een uitstekende manier. Het zal je helpen een verantwoord fundament te leggen in de trainingsopbouw. 
 
Longeren kun je met enkele- of dubbele longe, je kunt longeren met balkjes, je kunt je paard vrij laten bewegen (longeren zonder longe), je kunt het vrij laten springen, etc. Bouw je het goed op, dan krijg je een blijmoedig, fit paard dat goed opgevoed is en graag met je meedenkt.

Door longeren krijg je een goede blik, een goed inzicht in het ‘Goed gaande paard’, beter misschien zelfs dan wanneer je er op zit.

Tot slot: 
Om goed te kunnen longeren heb je goed materiaal nodig. De longeerartikelen van mijn naam, die Epplejeck verkoopt, zijn stap voor stap ontwikkeld met mijn ervaring, gemaakt van hoogwaardig materiaal, zodat ze zo goed mogelijk functioneren. Hoe je ze het beste kunt gebruiken zal ook aan de orde komen.
Volg de komende weken deze blogs en let op de winacties, want er komen mooie dingen aan. Inclusief een uitnodiging voor een instructiemiddag longeren! 

Paardrijden is een spel en wij moeten zorgen dat het paard het spel leert begrijpen

Lammert Haanstra

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.