Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Verveling op stal

Sommige paarden staan in de zomer en winter altijd buiten, waar ze ook beschikking hebben over een fijne schuilstal. Dit is niet voor ieder paard weggelegd, met het gevolg dat paarden winterdag meer op stal staan dan in de zomer. Op stal slaat de verveling vaak snel toe. Verveling kan omslaan in stress, wat tot stalondeugden kan leiden. Heb jij wel eens kritisch naar je paard gekeken en je afgevraagd of hij nog wel happy in zijn stal staat? Hieronder vind je een aantal tips waarmee je jouw paard wat afleiding kan geven, op stal en in het land. Want met simpele tips en trucs heeft je paard meer plezier, ook als hij langer op stal moet staan!

blog verveling op stal

Een goede stal voor je paard

De minimale afmeting voor een stal is 3,5 bij 3,5 meter en de beste temperatuur voor je paard op stal ligt tussen de 10 en 15 graden. Daglicht en frisse lucht zijn een must voor je paard om lekker in zijn vel te zitten. Het werkt eigenlijk net als bij ons: als wij op een dag weinig daglicht zien en niet genoeg frisse lucht krijgen, kunnen wij soms ook wat geprikkeld zijn. Ook bij Epplejeck denken wij graag mee over de juiste stalinrichting voor je paard. Benieuwd wat wij verkopen op het gebied van stalinrichting? Bekijk dan hier alle stalinrichting producten!
 
Genoeg beweging geven
Een paard moet meerdere malen per dag zijn benen kunnen strekken. Dit kan door hem overdag in de paddock of wei te zetten. Mocht hiervoor geen gelegenheid zijn, dan kun je samen een wandeling maken, lekker gaan rijden of aan de hand laten grazen. Wanneer je paard buiten lekker kan ‘luchten’, zal hij op stal ook meer tevreden zijn! Afwisseling in training is ook een manier om je paard happy te houden. Als hij iedere dag hetzelfde trainingsrondje voorgeschoteld krijgt, wordt dat natuurlijk op een gegeven moment saai. Probeer andere disciplines en ga samen naar het bos of strand! 
 
Meerdere malen per dag ruwvoer
Paarden die te weinig hooi of stro eten, kunnen last krijgen van maagzuur en te weinig speeksel aanmaken. Daarom is het belangrijk je paard te voorzien van veel en goede kwaliteit hooi. Je kunt het beste dan ook ’s ochtends de vertering op gang brengen met ruwvoer en daarna pas zijn krachtvoer geven. Wist je dat jouw paard 60% van zijn tijd spendeert aan eten? Het zijn echte grazers en op hooi en gras moet een paard goed kauwen om het te verteren. Dit betekent extra lang vermaak en bonus: door het kauwen blijven ze warm! De meeste paarden krijgen dagelijks op vaste tijdstippen hun ruwvoer, maar je kunt er ook voor kiezen dit te verdelen over de dag in kleinere porties. Je paard neemt hierdoor langer de tijd en is langduriger verzadigd.

Wist je dat een paard geen galblaas heeft? Om de vertering op gang te houden is het hiervoor ook belangrijk om vaker kleine porties te geven. Verdeel het over 2-4 porties per dag en laat een paard niet langer dan 6 uur met een lege maag staan. Voor paarden met een maagzweer is dit zelfs maximaal 1 uur. Wil je jouw paard nog extra uitdagen? Dan kun je voor een hooinet slowfeeder kiezen. Dit houdt je paard lekker bezig, zorgt ervoor dat hij niet al zijn eten direct naar binnen schrokt en voorkomt dat hij het ruwvoer door zijn stal heenloopt. 
 
Likstenen
In veel stallen zie je ze hangen, likstenen. Het houdt je paard uren bezig en zorgt voor de aanvulling van de juiste vitamines en mineralen. Likstenen zijn er in verschillende varianten en maten, met ieder hun eigen doel. De meest bekende is de Himalaya liksteen,gemaakt van 100% Himalaya zout. Het bevat talrijke mineralen en spoorelementen die jouw paard ondersteunen. Naast de aanvulling van mineralen en spoorelementen zijn er ook likstenen die bijdragen aan het behoud van gezonde gewrichten en soepele bewegingen, zoals de liksteen Horslyx Mobility. De liksteen bevat een hoge concentratie organisch zwavel, glucosamine, omegaolie 3 en 6 en magnesium die hieraan bijdragen. Daarnaast zijn er ook likstenen die dienen als traktatie voor je paard, zoals de Epplejeck likstenen. Een geweldige traktatie voor je paard. Met verschillende varianten zit er altijd een smaakje bij die favoriet is van je paard. Een liksteen zorgt niet alleen voor vertier, maar draagt ook bij aan de gezondheid van je paard! Daarnaast heb je ook nog een Hayball in verschillende smaken. Hang de hayball vrij op, zodat het alle kanten op kan bewegen en je paard urenlang knabbelplezier heeft. 

Hayball Epplejeck

Speelgoed voor je paard
Speelgoed voor je paard is er in verschillende varianten, maar bijna alle uitvoeringen zijn in felle kleurtjes en fijne geurtjes. Zoals de Jolly Speelbal, een speelappel en de speel- en voederrolbal Snack-A-Ball. De Jolly Speelbal is ook ideaal in het land en verkrijgbaar in verschillende geuren (appel, banaan, bubblegum of mintgeur), maar daarnaast is het ook van prima formaat om in de stal van je paard te leggen. De speelappel is uitsluitend bedoeld voor in de stal en ruikt als een echte appel. Een andere variant van een slowfeeder is de voerbal Snack-A-Ball. Deze kun je vullen met paardensnoep en brokjes. De brokjes vallen er tijdens het spelen in kleine hoeveelheden uit, wat zorgt voor urenlang vermaak! Een andere vorm van een voerbal is de Hay Play. Deze moet gevuld worden met kuil of hooi en stimuleert de natuurlijke graashouding. Voor gebruik in de paddock, wei of op stal en door de hoekige vorm rolt de bal onvoorspelbaar rond, maar niet te snel! Bekijk hier alle speelballen voor je paard! 

kentucky paardenspeeltje

Maar dat is niet het enige speelgoed dat wij voor je viervoeter hebben. Laat je paard zich de koning van de stal voelen met de paardenspeeltjes van Imperial Riding. Met de leuke kroon, appel met geur en een rozet geef jij jouw paard uren speelplezier!


Contact met soortgenoten
Onze grote vrienden zijn groepsdieren en staan daarom ook graag bij soortgenoten. Het meest ideaal voor je paard is een stal waar hij in contact kan komen met soortgenoten. Paarden nemen de hele omgeving in zich op. Dit doen ze door te kijken, ruiken en luisteren. Je moet er dan ook voor zorgen dat je paard goed naar buiten kan kijken en dat hij ook kan zien wat hij ruikt en hoort. Maar behalve contact met soortgenoten is voor hem het contact met jou ook belangrijk. Ieder paard heeft behoefte aan zijn portie liefde en aandacht en natuurlijk is dit bij ieder paard anders, maar een uitgebreide poetsbeurt of een knuffel valt bij ieder paard in de smaak!

Zoals je ziet zijn er vele manieren waarop je plezier kunt hebben met je paard!

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.