Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

MIPS-veiligheidssysteem in je cap, wat is het?

Paardrijden brengt natuurlijk bepaalde risico’s met zich mee. Daarom is het belangrijk om te gaan rijden met je juiste bescherming. Tegenwoordig zie je steeds meer paardrijcaps waarin het MIPS-systeem is verwerkt. In deze blog leggen wij alles uit over dit speciale systeem.

 Cap met MIPS-systeem

Wat houdt het MIPS-systeem in?

MIPS staat voor: ‘Multi- directional Impact Protection System’. Uit onderzoek is gebleken dat onze hersenen met een laagje vocht zijn verbonden aan de schedel. Bij een val bewegen onze hersenen een beetje in het hoofd en worden hierbij beschermd. Iedereen weet bij een val van het paard, dat de klap groter is en de kans op hersenletsel ook.

Het MIPS-systeem onderscheidt zich van de ander veiligheidshelmen doordat in de helm een extra, dunne (gele) schaal is aangebracht. Deze beweegt net zoals de hersenen, tijdens een val een klein beetje mee. Hierdoor is de klap die de hersenen maken een stuk kleiner en dus ook de kans op hersenletsel. Je hoofd is met dit veiligheidssysteem niet daardoor beter beschermd als je vanuit een rare hoek valt. Je ziet dit systeem niet alleen terug in paardrijcaps, maar ook bijvoorbeeld in fietshelmen of motorhelmen.

Caps kopen met het MIPS-systeem

In het assortiment van Epplejeck vind je meerdere paardrijcaps met het MIPS-systeem. Zo heb je bijvoorbeeld de EQ3 Lynx cap van Back On Track. Deze veiligheidshelm is niet alleen goedgekeurd volgens de nieuwste veiligheidsnorm VG1, maar heeft dus ook het MIPS-systeem. Daarnaast heeft het een wasbare voering, zodat je eenvoudig de cap kan schoonmaken.

Daarnaast heb je ook de veiligheidshelm Uvex Exxential II Mips. Naast dus het speciale MIPS-systeem is de cap zeer lichtgewicht met een hoog draagcomfort. De hoge draagcomfort komt niet alleen omdat de veiligheidshelm een ergonomische pasvorm heeft, maar ook door goede ventilatie. Zo blijft je hoofd koel tijdens de training! 

Meer paardrijcaps in het assortiment van Epplejeck vind je hier!

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.