Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Tien redenen om je paard te verzekeren - Gastblog EFO

Je wilt er waarschijnlijk liever niet aan denken, maar het houden van paarden brengt risico’s met zich mee. Jouw paard kan bijvoorbeeld een ongeluk krijgen, maar je kunt ook te maken krijgen met kreupelheid of koliek. Als je paard verzekerd is, hoef je in zo’n situatie gelukkig niet wakker te liggen over de financiële consequenties. In deze blog vertelt Gea Draaijer, inspecteur bij EFO Paardenverzekering, alles over de voordelen van een paardenverzekering.

De 10 redenen om je paard te verzekeren

1. Met een verzekering hoef je geen spaarpotje aan te leggen

“Een paardenverzekering is niet verplicht, maar het is wel een slimme investering. Er zijn mensen die zeggen: ‘Ik leg zelf wel een spaarpotje aan’. Dat kun je natuurlijk doen, maar een paard is een kostbaar bezit. 

Het duurt vaak lang voordat je de kosten van een operatie bij elkaar hebt gespaard”, zegt Gea Draaijer, inspecteur bij EFO Paardenverzekering. “Daarnaast zijn het financieel onzekere tijden. Het is dan wel een prettig idee om je spaargeld echt als spaargeld te houden voor situaties die je niet kunt verzekeren.”

2. Een verzekering geldt altijd en overal

Het is mogelijk dat er wat met je paard gebeurt als jij er niet bij bent. Bijvoorbeeld als jouw paard op een pensionstal staat of als je een bijrijder hebt die ook op het paard rijdt. “Geen zorgen, ook dan is je paard verzekerd. De verzekering is namelijk afgesloten voor het desbetreffende paard. Het maakt dus niet uit of de eigenaar hem rijdt of iemand anders.”
 

3. Je voorkomt financiële zorgen

“Je moet met spoed naar een kliniek omdat je paard een ongeluk heeft gehad. Of hij krijgt plotseling koliek. Vaak is dan een van de eerste vragen: wat gaat dit kosten? Een verzekering neemt die financiële zorgen voor je weg”, legt Gea uit. En onderschat niet hoe hoog die kosten kunnen zijn. “Voor een koliekoperatie, inclusief nazorg, betaal je al snel duizenden euro’s.”
 

4. Kies een verzekering precies op maat

“EFO Paardenverzekering biedt drie verschillende basisverzekeringen aan, namelijk de Overlijdensverzekering, Beperkte Schadeverzekering en Uitgebreide Schadeverzekering. Daarnaast bieden we diverse aanvullende verzekeringen.” Bekijk online de mogelijkheden of neem rechtstreeks contact op met de inspecteur van jouw regio.
 

5. Een verzekering hoeft niet duur te zijn

Vaak wordt er gedacht dat een verzekering honderden euro’s kost. “Toch hoeft een verzekering helemaal niet duur te zijn. Stel, je kiest voor een paard met een waarde van 5.000 euro de Beperkte Schadeverzekering met de Ziektekostenverzekering Beperkt. Dan ben je ongeveer 38 euro per maand kwijt.”
 

6. Je kunt met een gerust hart slapen

Het geeft mensen vaak een fijn gevoel en rust om te weten dat hun paard er goed verzekerd bij staat. “Verzekeren is het afdekken van risico’s bij een onverwachte gebeurtenis. Je weet niet of het gaat gebeuren en wanneer het gaat gebeuren. Maar je hebt wel de juiste maatregelen getroffen, mocht je paard slachtoffer worden van zo’n onverwachte gebeurtenis.”

Je kunt bij EFO Paardenverzekering bijvoorbeeld een Overlijdensverzekering afsluiten. 
“Mocht je paard plotseling overlijden dan ontvang je een financiële vergoeding om bijvoorbeeld een nieuw paard te kunnen kopen. Je kunt daarnaast voor kiezen voor een aanvullende verzekering. Daarmee zijn de kosten gedekt als je paard een acute zware acute koliekoperatie moet ondergaan of als hij ernstige verwondingen heeft waarvoor medische hulp moet worden ingeroepen. Daarnaast kun je het paard aanvullend verzekeren voor diefstal of brand.”
 

7. EFO Paardenverzekering biedt de juiste verzekering voor ieder paard

EFO Paardenverzekering heeft voor ieder paard en persoonlijke situatie een passende verzekering. “Geen enkele situatie is namelijk hetzelfde. Een veulen loopt bijvoorbeeld een heel ander risico dan een sportpaard of fokmerrie. Online kun je de verzekeringswijzer invullen en bekijken welke mogelijkheden wij bieden. Benieuwd naar de kosten? Op de website kun je jouw premie berekenen .”
 

8. Een verzekering kun je eenvoudig aanpassen

“Zijn er veranderingen in jouw situatie? Geef door wat jouw voorkeuren zijn en wij passen jouw verzekering voor je aan. Via Mijn EFO-omgeving kun je jouw gegevens of verzekering ook zelf veranderen.”

9. Je bepaalt altijd zelf wat er met je paard gebeurt

Veel mensen denken dat een paardenverzekeraar een paard overneemt als dat niet meer geschikt is voor de sport. “Niets is minder waar. Is jouw paard niet meer geschikt als rijpaard, maar kan en wil je hem houden omdat hij nog prima op de wei kan lopen? Dat kan. Als eigenaar neem je alle beslissingen zelf.”
 

10. Maak gebruik van onze kennis

Bij EFO Paardenverzekering werken mensen met passie voor paarden. Zij denken graag met je mee. “Je kunt bij vragen of voor overleg altijd terecht bij een inspecteur in jouw regio. Daarnaast zijn de medewerkers op kantoor bereikbaar tussen 8.00 en 16.30 uur.”

EFO Paardenverzekering vindt de gezondheid van jouw paard net zo belangrijk als jij. Er zijn verschillende mogelijkheden om je paard te verzekeren: betrouwbaar, betaalbaar en op maat. Vul de verzekeringswijzer in of bereken direct jouw premie.

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.