Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Als het paard het hoofdstel mag kiezen, staat Rambo Micklem® bridle bovenaan het lijstje!

Zijn we niet allemaal bekend met schoenen of kledingstukken die toch niet helemaal lekker zitten? En vooral hoe het je dag kan beïnvloeden. Dat is hetzelfde voor je paard zijn zadel en hoofdstel. De Rambo Micklem® bridle neemt alle oncomfortabele punten van het hoofdstel weg en kan het verschil maken tussen een lastig paard en een fijn gaand paard.

Een comfortabel en diervriendelijker hoofdstel

De Micklem® bridle is ontworpen door William Micklem. Met als doel – de vijf gevoeligste plekken van het hoofd vermijden. Over het gehele hoofd lopen belangrijke zenuwen die uiterst gevoelig zijn, deze zenuwen vermijdt Micklem® vakkundig. Ze hebben dit bereikt door de unieke positionering van de neusband, die de druk op de kwetsbare neus verzacht. Ook de bakstukken zijn op een unieke manier vormgegeven, zodat ze niet in de buurt komen van de tanden en kiezen van het paard. Zo raakt het gebit en het tandvlees niet beschadigd. Daarnaast heeft het hoofdstel een brede, enkele, leren frontriem, waardoor de druk over het voorhoofd wordt verdeeld.

Problemen die de Micklem® bridle kan verhelpen: 

 • Ongemak bij het longeren door de druk op het hoofdstel, waardoor het paard nog meer last krijgt van de drukpunten en het oncomfortabele gevoel.
 • Weerstand tegen het bit door pijn.
 • Paarden die niet van te veel druk op de tong houden.
 • Paarden die de tong over het bit krijgen.
 • Paarden die een gevecht met het contact aan gaan.
 • Paarden die vaak met het hoofd schudden.
 • De drang van het paard om het hoofd ergens tegenaan te wrijven.
De voordelen van de Micklem® bridle zijn enorm en je paard zal je heel dankbaar zijn. Het maakt niet uit of je een serieuze wedstrijdruiter bent of een recreatieruiter, de Micklem® bridle kan echt van nut zijn voor paarden en ruiters van alle niveaus.

Voor het gebruik als bitloos hoofdstel zijn 3 variaties mogelijk, variërend van een milde tot een sterke inwerking:

1. Als Sidepull, milde inwerking
2. Kinband, medium inwerking
3. Crosslink, sterke inwerking

De voordelen van de Micklem® bridle: 

 • Verlicht de druk op het hoofd en achter de oren.
 • Geen inwaartse druk op de gevoelige delen van de wangen, tandvlees of tanden en kiezen.
 • Ideaal voor jonge paarden en pony’s die voor het rijden eerst gelongeerd moeten worden.
 • Verlaag je kosten met de alles-in-één oplossing: Rambo Micklem® Multibridle = hoofdstel, kaptoom en bitloos hoofdstel.
 • Ideaal voor ruiters van elk niveau die een vriendelijkere optie willen voor het verbeteren van de prestaties.

Rambo® Micklem® Original Competition Bridle

Succesverhalen
De Micklem® bridle is ook verkrijgbaar als wedstrijdhoofdstel, zonder D-ring voor de kaptoom; hoofdstel Rambo Micklem Competition

Er zijn vele voorbeelden van succesverhalen over het gebruik van de Micklem® bridle. William Micklem: “Joseph Murphy, onze Ierse Olympische ruiter, reed een paard genaamd Chuckleberry in Boekelo, de CCI 3* paardenproeven in Nederland. Het paard was niet comfortabel in de mond op crosscountry. Dus de volgende dag probeerde Joseph een Micklem-hoofdstel en gebruikte het meteen in de jumping. Het paard accepteerde het hoofdstel meteen en sprong een mooie, foutloze ronde.” 

Elk Micklem® hoofdstel wordt geleverd met een instructiehandleiding waarin wordt geadviseerd hoe je het hoofdstel op de juiste manier ineen kan zetten en perfect passend kan maken.
Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.