Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Review van EJ-ers Eva & Rian: stijgbeugelhoesjes BR

Je kent het wel, je beugels zijn eigenlijk zo vies dat je deze niet op je zadel wilt opsteken omdat ze anders je zadel beschadigen. Modder en andere vieze nattigheid krijgen alle kans om in het leer van je zadel te trekken en laten nare vlekken achter. EJ-ers Rian en Eva herkennen dit probleem en waren maar al te blij dat zij de stijgbeugelhoesjes van BR mochten testen. In deze review vertellen zij over hun belevingen met de stijgbeugelhoesjes van BR.

Ik ben Eva en werkzaam op de E-commerce afdeling van Epplejeck. Als een kind zo blij was ik met mijn stijgbeugelhoesjes van BR. Ik kon niet wachten om ze te testen, omdat ik ze op dit moment meer dan ooit nodig heb! 
 
Ik heb mijn paard Dalinn nu een half jaar en we komen uit in de discipline springen op concoursen. Dit gaat naar eigen zeggen wel aardig goed. Nu heb ik een paar maanden geleden besloten dat ik SGW wedstrijden wil gaan rijden met Dalinn. Dus ik ging in mijn volle enthousiasme trainen. Nou, daar kwam ik achter! Ik ga elke week trouw naar het bos voor galoptrainingen. Nu weet iedereen die in Nederland woont dat het weer niet altijd even top is. Ik kwam dus regelmatig helemaal onder de modder thuis. Toen ik ook nog een SGW training, inclusief hindernissen en waterbak, had gereden was het feest helemaal compleet. Vooral mijn beugels, die al lager bij de grond hangen, waren elke keer helemaal vies van de modder en nat van de plassen en de waterbak. Ik voelde er weinig voor om mijn beugels op te steken, omdat mijn zadel dan helemaal vies en nat zou worden. Wanneer dit in het leer zou trekken, zou dit voor nare vlekken zorgen. Ook doordat het zand tussen de beugel en het zadel kan gaan scheuren, kon mijn zadel ook nog eens beschadigen! Dit wilde ik al helemaal niet, vooral omdat ik toentertijd erg lang heb moeten sparen voor mijn eigen zadel. 

Toen ik de stijgbeugelhoesjes van BR kreeg, ben ik ze uiteraard meteen gaan gebruiken. Ik heb uit de verschillende hippe kleuren voor de turquoise gekozen in de maat 12 cm. Nadat ik uit het bos kwam met vieze beugels kon ik de hoesjes, van zacht neopreen, meteen erom heen schuiven en mijn beugels opsteken. Doordat er een gaatje in de stijgbeugelhoesjes is gemaakt, waar ik mijn beugelriemen doorheen kan halen, blijven ze stevig zitten en vallen er niet af. Mijn zadel was niet meer vies en nat en bleef goed beschermd. Dit is voor mij dé oplossing om mijn zadel te beschermen tegen vuil en beschadigingen. Ook Rian heeft haar bevindingen voor ons opgeschreven: 
 
Mijn naam is Rian en toen ik de mogelijkheid kreeg om de BR Stijgbeugelhoesjes te testen was ik meteen enthousiast. Al eerder had ik namelijk deze stijgbeugelhoesjes gezien bij de product van het jaar verkiezing van Horses. Ondanks dat ze niet gewonnen hebben was ik wel benieuwd geworden naar de werking en het effect van dit product.

Eerste indruk BR Stijgbeugelhoesjes

Na het zien van de afbeeldingen op de website van Epplejeck had ik verwacht dat het stugge stoffen stijgbeugelhoesjes zouden zijn, maar dit was zeker niet het geval. De hoesjes zijn gemaakt van een dikke neopreen stof waardoor ze een goede beschermen kunnen bieden tegen het ijzer van de beugels, maar tegelijkertijd wel flexibel blijven. Waar het extra werk lijkt om gebruik te maken van deze stijgbeugelhoesjes valt dit heel erg mee. De hoesjes schuif je eenvoudig over de beugels en je haalt ze er ook zo weer af.

Beschermen de beugelhoesjes je zadel? 

Om mijn paard goed te trainen vind ik een goed passend zadel erg belangrijk. Toen ik mijn paard kocht was hij nog maar 4 jaar en had hij veel minder spieren dan nu. Mijn eerdere zadel paste door de groeiende bespiering niet meer, waardoor ik nu een half jaar een nieuw zadel heb. Een nieuw goed passend zadel is zeker geen goedkope aankoop, daarom probeer ik mijn zadel te beschermen tegen beschadigingen. Waar ik zonder bescherming toch wel merkte dat er af en toe kleine streepjes of deukjes in mijn zadel kwamen door de beugels zie ik nu duidelijk verschil. Met deze stijgbeugelhoesjes komen er geen nieuwe beschadigingen meer bij.

Ik rij veel dressuurwedstrijden en dan wil ik natuurlijk dat mijn zadel mooi glimt. Door mijn beugels te beschermen met deze hoesjes komt er geen zand meer op mijn zadel en zijn er minder doffe plekken zichtbaar op het zweetblad. Wanneer ik nu een paar dagen voor een wedstrijd mijn zadel poets blijft hij mooi glimmen tot aan de wedstrijd.

Mijn zadel bescherm ik tijdens het vervoeren en in de kast ook nog met een zadelhoes. Ik had verwacht dat het door de stijgbeugelhoesjes moeilijker zou worden om de hoes over het zadel te plaatsen, maar ook dit was niet het geval. Ik vind de werking van de BR stijgbeugelhoesjeserg goed en zou ze ook zeker aan jullie aanraden! 


Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.