Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Maagzweren bij paarden

Heeft jouw paard al eens last gehad van maagzweren of is jouw paard hier gevoelig voor? Lees dan snel mee in deze blog hoe je je paard kan ondersteunen met behulp van NAF GastriVet.

NAF GastriVet Paard

Wat is een maagzweer?

Maagzweren zijn ontstekingen van de maagwand. Deze ontstaan nadat de beschermende slijmvlieslaag is aangetast. In de maag vind je maagzuur, dit is nodig om het voedsel te verteren en de bacteriën te neutraliseren die een paard via de voeding binnen krijgt. Het maagzuur en al deze bacteriën zijn in principe onschadelijk.

De bovenste helft van de maag komt zelden in aanraking met het maagzuur en is daarom minder goed bestand tegen het maagzuur. De zuurgraad van het maagsap wordt gedempt door speeksel en het voedsel wat in de maag binnen komt. Als daar te weinig van binnen komt wordt het maagsap zo zuur dat het de slijmlaag van de maagwand kan aantasten, waardoor er ontstekingen kunnen ontstaan. De ontstekingen in de maag wordt een maagzweer genoemd.

Hoe herken ik een maagzweer?

Een maagzweer kan je op veel manieren herkennen, omdat het enorm vervelend is voor de paarden gedragen ze zich vaak anders.
-Gebrek aan eetlust
-Verminderde prestaties
-Doffe en lelijke vacht
-Verandering van gedrag/ temperament
-Onrustig gedrag bij aansingelen
-Onrustig gedrag bij het opstijgen en rijden
-Weerstand bij training
-Verminderde lichaamsconditie
-Overmatig liggen
-Onrustig gedrag bij het aanraken van de buik (bijvoorbeeld met poetsen)

Daarnaast kan je paard ook behoefte hebben aan dit supplement bij de volgende situaties:
- Boxrust/ paarden die veel op stal staan
- Blessures
- Gebruik van medicatie
- Perioden van stress zoals transport, wedstrijden of een training op vreemd terrein
- Dunne mest of verandering in het mesten

NAF GastriVet

Hoe helpt NAF GastriVet mijn paard? 
Five Star GastriVet is een volledig natuurlijke en voedzame formule, ontwikkeld door veterinaire wetenschappers en voedingsdeskundigen en aanbevolen door dierenartsen. GastriVet is onafhankelijk getest via een strenge en klinische keuring. De ingrediënten ondersteunt de maag van je paard met de volgende belangrijke voordelen:
 
-Het helpt de maagwand te bekleden met een natuurlijke laag die helpt het maagzuur af te stoten
-Het bevat verbindingen die helpen bij de onbalans in pH die kan optreden in een aangetaste maag
-Vezels die bijdragen aan de maagmat die de maaginhoud afdekt.
-Een unieke combinatie van prebiotica, probiotia en postbiotica.

Five Star GastriVet kan worden gebruikt als aanvulling op een door de dierenarts voorgeschreven behandeling en is de ideale keuze voor een voortdurende ondersteuning.

Al veel mensen zijn fan van NAF Gastrivet zo ook Anouk Ivits die een mooie review heeft geschreven over dit product:
''Al enige tijd had ik problemen met een van mijn paarden tijdens het rijden. Hij had weinig plezier in het werk en we kwamen maar langzaam vooruit qua niveau. We hebben toen een onderzoek laten doen door de dierenarts, waaruit naar voren kwam dat er sprake was van lichamelijke oorzaak van de problemen. Met medicatie en een aangepast rantsoen zag ik veel verbetering. Helaas kregen we na het aflopen van de medicijnkuur een terugval en dus ging ik op zoek naar een supplement om niet afhankelijk te blijven van medicatie. Op aanraden van NAF ben ik begonnen met NAF GastriVet. Na ruim een week begon ik effect te zien. Nu staat hij op een onderhoudsdosering en voelt hij zich kiplekker. Ook in de training gaan we sprongen vooruit, een opluchting voor mij en mijn paard! Zo kunnen we weer volop van elkaar genieten. Voor mijn paard nooit meer anders!''

De verbetering die je kan zien door het gebruik van GastriVet

Wanneer je NAF GastriVet gebruikt zie je aan de hand van de volgende dingen resultaat:
- Betere conditie van de vacht
- Meer energie
- Prestatieverbetering
- Verbetering van kwaliteit van de mest
- Een vrolijker paard

1+1 gratis

Momenteel shop je de NAF GastriVet bij ons de hele maand maart met de 1+1 gratis actie! Voor een volledige kuur heb je twee potten nodig, met deze actie kan je optimaal profiteren. Shop nu NAF GastriVet voor een weer een vrolijk paard!

NAF GastriVet Pellets

Bekijk hier onze maanddeals!

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.