Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

De werking van verschillende Therapy materialen bij je paard

Hoor jij ook steeds meer verhalen over Therapy producten bij paarden en heb je geen idee wat het inhoudt? In deze blog leggen wij jou alles uit over de verschillende werkingen van de Therapy materialen die je kan gebruiken bij jou paard.

Wat doet Therapy materialen bij je paard?

Ongeacht wat voor Therapy materialen of producten je gebruikt voor je paard, alles heeft maar 1 doel, namelijk de spieren van je paard laten ontspannen. Dit zorgt er niet alleen voor dat de spieren soepel blijven, maar je paard wordt er zelf ook heel ontspannen van. Eigenlijk krijgt je paard gewoon een wellness behandeling en is Therapy producten voor elk paard aan te raden.

De werking van Bucas Therapy

In de Therapy producten van Bucas zit speciale roestvrij staaldraad stof verwerkt. De therapeutische stof vangt de magneetvelden die je paard van nature maakt op en reflecteert deze weer terug. Hierdoor zijn de Therapy producten van Bucas in staat om de bloedcirculatie van je paard te stimuleren. Hoe beter de bloedcirculatie is, hoe beter de zuurstof naar spierweefsel kan worden afgegeven. Dit zorgt voor spoelere spieren, ontspanning bij je paard en het verminderen van zwellingen en/of blessures.

De werking van Equilibrum

Equilibrum maakt gebruik van magneten in hun Therapy lijn. De lichaamscellen van je paard hebben elektromagnetische eigenschappen, die je kunt beïnvloeden door een magnetisch veld. Equilibrum gebruikt Vitaflex® magneten die het lichaam twee wisselende polen bieden, namelijk negatieve en positieve. Deze sterke circulaire en permanente magnetische velden van afwisselende poolreeksen dringen door in het lichaamsweefsel. Dit proces ondersteunt de mobiliteit en gewrichtsfunctie van je paard.

De werking van WeatherBeeta Therapy- Tec

Met de Therapy-Tec lijn gebruikt WeatherBeeta keramische technologie in hun producten. De keramische stof reflecteert de lichaamswarmte van je paard via infraroodgolven, waardoor de bloedcirculatie naar de belangrijkste spiergroepen wordt gestimuleerd. Hierdoor kan beter zuurstof afgegeven worden aan het spierweefsel en is de bloedsomloop beter. Dit proces zorgt er voor dat spierpijn, zwellingen en/of blessures worden verminderd.

De werking van Back On Track

Back On Track heeft een speciale Welltex ® lijn met therapeutische producten. Welltex ® reflecteert de lichaamseigen infrarode warme naar de huid, gewrichten en spieren tot wel 5cm diep door keramische materiaal. Bij Back On Track is het keramische materiaal in de stof van de producten verwerkt, het kan er dus niet uit. De infrarode warme die wordt teruggestuurd, bevordert de bloedscirculatie, is ontstekingsremmend, zorgt voor minder pijn en ontspannen de spieren beter.

De werking van Horseware Ice-Vibe

Waar de andere merken zich hebben gericht op warmte terug in de bloedscirculatie sturen, heeft Horseware therapeutische producten ontwikkeld die zich richten op koelen, verwarmen en trillen. De combinatie van koelen en trillen heeft zich als zeer effectief bewezen. Het koelen remt ontstekingsprocessen en zwellingen. De tril strips stimuleert de natuurlijke bloedsomloop van je paard. een optimale bloedsomloop draagt bij aan het afvoeren van afvalstoffen en het aanvoeren van zuurstof naar de spieren.

De werking van Arma Hot/Cold Relief

Arma maakt gebruik van gelpacks die koud of warm te gebruiken zijn. Hierbij wordt de lichaamseigen warmte niet gebruikt maar warme van buitenaf. Koude gelpacks zorgen ervoor dat de spieren gekoeld worden en zwellingen, ontstekingen en dus pijn wordt verminderd. De warme gelpacks stimuleren de bloedscirculatie en helpen bij stijfheid en gewrichtsaandoeningen.Ben je nieuwsgierig geworden naar welke therapeutische producten wij allemaal in het assortiment hebben? Volgende week lichten wij in een nieuwe blog per merk alle therapeutische producten uit!

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.