Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Zomerse bescherming: Houd je paard comfortabel en vliegvrij!

Na een periode van typisch Hollands zomerweer, lijkt het erop dat de regendekens weer tijdelijk de kast in kunnen en dat het zonnetje zich weer vaker gaat laten zien. Met deze warmere temperaturen komen helaas ook altijd weer talloze vliegen, dazen en andere stekende insecten tevoorschijn. Maar maak je geen zorgen, want we hebben een paar slimme tips om jouw trouwe paard deze zomer comfortabel en beschermd te houden.Bescherming voor de ogen

Het is geen geheim dat vliegen dol zijn op de zweetgeur en warmte van paarden. Je zult ze vooral rondom de ogen van je paard zien rondhangen. Deze vervelende beestjes drinken zelfs het eiwitrijke traanvocht, wat kan leiden tot ontstoken ogen bij je paard. Gelukkig kun je het hoofd van je paard vliegvrij houden met behulp van een vliegenkap.

Er zijn verschillende soorten vliegenkappen beschikbaar, met oren of zonder, met een neusflap of zonder. Jij kent je paard waarschijnlijk door en door en weet precies waar hij behoefte aan heeft. Wat echter altijd van groot belang is, is dat er voldoende ruimte is tussen het gaas en de ogen van het paard. Let dus goed op tijdens het passen van het vliegenmasker. Mijn persoonlijke favoriet? Dat is het vliegenmasker van WeatherBeeta. 

Rustig op buitenrit

In de weide kunnen paarden zich redelijk goed verdedigen tegen vliegen door met hun staart te zwaaien of lekker te rollen. Maar als je extra comfort wilt bieden, kun je overwegen om een vliegendeken op te leggen. Met of zonder hals, of deze handige vliegendeken met afneembare hals. En als je van buitenritten houdt in deze maanden, dan kan een uitrijvliegendeken je beste vriend worden. Zodra je paard begint te zweten, lijkt het alsof er stroop op zijn huid zit, waardoor vliegen en dazen blijven plakken. Met een speciaal ontworpen deken die aan je zadel kan worden bevestigd, kunnen jij en je paard volop genieten van het prachtige weer.

Hoewel deze vliegendekens de benen van je paard niet beschermen, is er ook daar een slimme oplossing voor! In de paddock of op het weiland kunnen je paard de Horsegear Anti Vliegen Beenbeschermers dragen. En voor buitenritten is een goede spray onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan het Befix deofix geurmiddel. Deze spray bevat een mix van etherische oliën die de zweetgeur van je paard neutraliseren. Let er wel op dat je bij het aanbrengen contact met de ogen, mond en andere slijmvliezen vermijdt.

Na een heerlijke rit kun je je paard een verkwikkende douche geven. Maar waarom zou je daar stoppen? Volg de douche op met een verfrissende laag Citronella Wash. Niet alleen zorgt dit voor een aangename sensatie, maar het houdt ook nog even de vliegen op afstand. En het beste van alles? Je hoeft de Citronella Wash niet uit te spoelen!

Check of je paard niet uitgedroogd is

Je paard is weer fris, maar dit zweten betekent dat je paard tijdens de rit veel lichaamszouten is verloren. Het is belangrijk om deze weer aan te vullen. Dit doe je met elektrolyten, welke er in poeder, -brokjes en vloeibare vorm te krijgen zijn.

TIP: Je kan gemakkelijk controleren of je paard uitgedroogd is. Dit doe je door een stuk huid op de hals of het schouder tussen je duim en wijsvinger te pakken en aan te trekken. Normaal gesproken zal de huid gelijk weer in normale positie terug gaan. Wanneer de huid geplooid blijft staan of zeer langzaam weer terug trekt, is dit een teken van uitdroging.

Dus terwijl de zon zich vaker laat zien en de temperaturen stijgen, vergeet niet om je paard te beschermen tegen die vervelende vliegen en stekende insecten. Met de juiste vliegenkappen, dekens, beenbeschermers, sprays en supplementen, kunnen jij en je trouwe metgezel volop genieten van al het moois dat de zomer te bieden heeft.

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.