Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

EJ’er Annemarie haar zoektocht naar een deken

Zoals zoveel paardeneigenaren was ik weer eens op zoek naar een nieuw deken. Ik als Horseware-fan ga dan al snel neuzen in het hoekje Horseware dekens. Maar, ik merkte vrij recent op dat de Amigo lijn van Horseware schuurplekken gaven op de boeg van mijn paard.

Paard met weatherbeeta deken

Nu is mijn paard redelijk uitgedijd de afgelopen jaren, hij is net 7 jaar en is het een kruising tussen een PRE en een Fries, dus ja: iets breder dan een gemiddelde WPN’er. Daarbij had ik de Horseware dekens alweer ruim 5 jaar en vond dat het tijd was voor een nieuwe. Maar dan wel met loopsplitten, zodat mijn paard wat meer ruimte voor krijgt op zijn boeg en geen schuurplekken meer ontstaan.

Het merk WeatherBeeta

In mijn zoektocht kwam ik op het merk WeatherBeeta. Voor mij is/was WeatherBeeta een vrij onbekend merk, maar zo op de foto’s vond ik de dekens wel mooi op de dieren liggen. Daarbij gaf de site van Epplejeck ook nog aan dat het kwaliteitsdekens zijn. Goed, voordeel van de twijfel: ik ga overstag en ik heb dus een WeatherBeeta deken gekocht. Ik heb gekozen voor een 0-gram deken, want we zaten een beetje in de overgang van winter naar voorjaar. Zelf heb ik niet een paard aan huis staan, dus even snel een deken wisselen gaat niet.

De dekens van WeatherBeeta

Bij het uitpakken was ik meteen vrij onder de indruk van het materiaal, een zeer stevige buitenkant een zachte/gladde binnenkant. En bij het passen op mijn paard was ik om: de dekens lagen zó ontzettend goed dat ik heb besloten alle dekens die ik heb te vervangen met de dekens van WeatherBeeta. Voor wat bredere paarden met een boeg ligt het deken echt superfijn. Hij sluit mooi aan en heeft geen rare trekkende rimpels op de rug. Daarbij hebben ze ook nog eens inventieve handigheden als schoftbeschermers van een zacht materiaal. Het deken is zo gevormd, dat het mooi over de billen valt. Bij het bewegen van mijn paard, zie ik niet de schouders tegen het deken schuren, het deken beweegt fijn mee. Het schoftbontje zorg er ook nog eens voor dat het lekker zacht op de schoft zit.

Anyway: ik ben blij! Op de foto’s een blij paard. Voor alle producten van WeatherBeeta kan je hier kijken.
Staartflap weatherbeeta deken Kraag weatherbeeta deken

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.