Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Gastblog Bucas: de meest gestelde vragen over de Bucas vliegenmaskers

Zijn jij en je paard al helemaal wappie van de vliegen deze zomer? Vliegen zijn een grote ergernis voor je paard deze tijd van het jaar. Ze zitten overal en vooral het oog is de favoriete hang-out van die irritante beesten. Bij Bucas komen er regelmatig vragen binnen over vliegen en vliegenmaskers. Jacob Janssen van Bucas beantwoordt de door jullie meest gestelde vragen.

‘Waar heb je het meeste last van vliegen?’

De meeste vliegen vind je met name bij bomen, struiken en bos. Aan zee en op grote, open vlaktes zoals de polder zijn er minder vliegen.

‘Hoe kan het dat de vliegen juist zo naar de ogen trekken?’

De ogen zijn vochtig en in dat vocht zit een klein beetje eiwit. Dit eiwit is voedsel voor de vliegen. Bij ontstoken ogen komt er nog meer vocht en dus eiwit vrij, waardoor de aantrekkingskracht naar de ogen voor vliegen nog groter wordt.

‘Hoe slecht zijn vliegen bij de ogen voor mijn paard?’

Naast dat het ontzettend irritant is voor jouw paard kan het oog gaan ontsteken en dit kan zelf leiden tot het beschadigen van de ogen en zelfs tot blindheid.

‘Ik gebruik een vliegenfrontriem, werkt dit net zo goed als een vliegenmasker?’

Een frontriem met sliertjes werkt het beste wanneer die sliertjes heen en weer bewegen (dus bij het schudden van het paardenhoofd). Als het paard het hoofd stil houdt, zie je vaak dat de sliertjes naast de ogen vallen en daardoor ontstaan er onbeschermde plekken, waardoor de vliegen toch nog bij de ogen kunnen komen.

‘Kan mijn paard wel goed zien door een vliegenmasker?’

Jazeker, kijk er zelf maar eens doorheen. Wel raden we aan het vliegenmasker regelmatig schoon te maken en/of te wassen, zodat het vuil in de gaten het zicht niet kunnen beperken.

‘Drukt het vliegenmasker niet op de ogen?’

Nee, dit wordt voorkomen doordat het vliegenmasker zo is ontworpen dat van de ogen af staat, het staat bol bij de ogen. Dit geeft de ogen voldoende vrijheid. Daarnaast is het vliegenmasker gemaakt van zacht, fijnmazig materiaal, waardoor ook schuren met het vliegenmaskers op geen problemen veroorzaakt.

Is jouw paard ook wel toe aan zo’n populair gezichtsmaskertje? Zorg dat ie erbij hoort en niet buiten de groep valt en bestel nu een hip exemplaar voor hem!
Bucas vliegenmaskers zijn verkrijgbaar in twee kleuren; de UV werende kleur grijs voor 16,95 en een vliegen desoriënterendezebra print voor 19,95 in de maten XXXS t/m XL.
Is je paard een echte trendsetter? Een roze of lichtblauw vliegenmasker is het helemaal deze zomer van 2019!

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.