Testpanel: PharmaHorse Kurkuma
Ben jij al bekend met PharmaHorse Kurkuma? Een speciaal geselecteerd testpanel testte voor ons de Pharmahorse Kurkuma uit: een mix van fijngemalen kurkuma met zwarte peper wat wordt ingezet ter ondersteuning van het immuunsysteem en de spijsvertering
PharmaHorse Kurkuma biedt verlichting en draagt bij aan het behoud van gezonde cellen en weefsels. Kurkumapoeder wordt gewonnen uit de wortel van de Curcuma Longa plant. In Kurkuma zit de werkzame stof curcumine, dit is een antioxidant. Aan de Kurkuma van PharmaHorse is zwarte peper toegevoegd. Piperine, een stof uit de zwarte peper, zorgt er namelijk voor dat kurkuma beter kan worden opgenomen
Tip: Kurkuma is vetoplosbaar, gebruik Kurkuma met zwarte peper daarom bij voorkeur in combinatie met een vethoudende olie, zoals lijnzaadolie, voor een optimale opneembaarheid.
Via onze Facebookpagina konden eigenaren die nieuwsgierig waren geworden naar de werking van
PharmaHorse Kurkuma zich opgeven voor het Kurkuma testpanel. Deze personen mochten 6 weken lang het product voor ons uittesten en in deze blog delen zij hun bevindingen met ons.
Lees hieronder de bevindingen van Lisa en haar paard Billie en van Anke en haar Tres.
Lisa was samen met haar 12-jarige ruin Billie een van de testpanelleden:
‘Billie is mijn Tuiger ruin van 12 jaar en hij is al 9,5 jaar in mijn bezit, ik rijd dressuurwedstrijden met hem en ben actief strand-, bos- en duinruiter. Sinds vorig jaar december hebben we een hoop narigheid met zijn benen gehad, samen met mijn dierenarts hebben we echt van alles geprobeerd: veranderen van bodembedekking, hooi, kuil, van alles gesmeerd en medicatie geprobeerd. Vochtafdrijvers zorgden ervoor dat zijn been tijdelijk dunner werd, antibiotica zorgde ervoor dat de ontstekingen tijdelijk niet verder gingen. Maar het werd niet minder en ging al helemaal niet weg. Steeds als we de prednison capsules wilden afbouwen kreeg meneer een einschuss been. Totdat Billie tijdens een Prednisonloze periode een heftige bloedvergiftiging kreeg en mijn dierenarts met spoed moest komen. Zoals jullie begrijpen was de maat vol: Billie opgeladen naar de kliniek in Utrecht en na wat onderzoeken kwam eruit dat Billie
Leukocytoclastic Pastern Vasculitis heeft.
In het kort houdt dat in dat er zeer pijnlijke, zwerende plekken met korsten ontstaan die zich kunnen uitbreiden en dan grote, onregelmatige gebieden vormen. Het been is vaak oedemateus. Ook is
Leukocytoclastic Pastern Vasculitis
het gevolg van een overgevoeligheid voor zonlicht waardoor er ontstekingen in de bloedvaten ontstaan, die door de huid naar buiten komen en de plekken op de benen veroorzaken.


Week 1: 15 oktober t/m 21 oktober
Voor het eerst de PharmaHorse Kurkuma gegeven (zonder lijnzaadolie), Billie eet het goed (en normaal blaast hij elk poeder van zijn eten af, dus dikke plus). Been is al een tijd dunner (door medicatie), nu afbouwen.
Week 2: 22 oktober t/m 28 oktober
Medicijnen afgebouwd en been blijft dun, geen ontstekingen en been is niet meer warm.
Week 3: 29 oktober t/m 4 november
Billie zijn huid is enorm verbeterd, hij had allemaal korstjes op zijn benen en ook een aantal korsten op zijn rug die zijn nu allemaal verdwenen. Ook is hij van zijn schilfers af die hij echt al jaren heeft.
Week 4: 6 november t/m 11 november
Vanaf deze week ben ik begonnen met lijnzaadolie erbij te geven, ik heb het idee dat het nu inderdaad beter opgenomen wordt, zoals ook vermeld staat. Nu gaan we weer verder afbouwen met de medicatie.

Week 5: 12 november t/m 18 november
Been blijft nog steeds mooi dun. Billie is in topvorm, we maken enorme sprongen in onze training en hij voelt zich stukken beter dan 5 weken terug.
Week 6: 19 november t/m 25 november
Ik ben enorm enthousiast over de PharmaHorse Kurkuma, nu moet ik zeggen dat ik ook met een energetisch geneeskundig therapeute bezig ben, maar ook zij was enthousiast over het geven vanPharmaHorse Kurkuma. Ik blijf het Billie zeker geven, hij vindt het erg lekker. Ik vind dat ik over het algemeen een blijer paard heb die lekkerder in zijn vel zit. De plekken op zijn huid zijn tot op heden niet teruggekomen.‘

De gevoelige ruin van Anke reageerde erg goed op de PharmaHorse Kurkuma:
‘Tres is een Engelse volbloed ruin van 12 jaar. Tresmares is een gevoelig beestje, hij is snel verkouden en heel moeilijk op gewicht te houden… zijn voedingsschema bestaat uit:
-Elke ochtend: 1kg Tradition mix en 500 g Fibreforce van Cavalor , hierbij krijgt hij 4 g Vitamine E Excellent en 30 ml lijnzaadolie, de vitamine E krijgt hij om de werking van de olie aan te vullen.
-Elke avond: 1kg Tradition mix, 500 g Fibreforce, 10 g magnesium en 60 ml lijnzaadolie, de magnesium dient om zijn spieren aan de achterhand te ontspannen en om zelf wat rustiger te worden.
-Verder krijgt hij onbeperkt ruwvoer (hooi en af en toe een dagje op de weide)
-Alle supplementen zijn afkomstig van PharmaHorse
-Hij zal 2 schepjes PharmaHorse Kurkuma krijgen per dag, vermengt met zijn lijnzaadolie.
De linkerfoto hieronder is genomen op 12/10/18, hier kan je duidelijk zien dat hij, ondanks zijn voeding, vrij mager is. De dierenarts zegt dat hij niet dik te krijgen is omdat hij een vrij zenuwachtig dier is (door zijn verleden als renpaard bij de vorige eigenaar). Ik hoop dat de Kurkuma zijn spijsvertering wat gaat helpen en dat hij misschien wat gaat bijkomen. Tevens hoop ik natuurlijk op een najaar zonder snotterend paard.
12 oktober:
Vandaag heeft Tres voor de eerste keer zijn PharmaHorse Kurkuma gekregen, ik heb het gemengd met de lijnzaadolie die hij bij zijn avondeten krijgt. Normaal is Tres heel kieskeurige met zijn eten, daarom ben ik al begonnen met 1 schepje, zodat ik tegen de tijd dat het maandag is, 2 schepjes kan geven. Maar tot mijn verbazing eet hij het heel graag! Zijn eten is zelfs sneller op met deKurkuma er i
n. Ik heb wel gemerkt dat de schepjes 9 g zijn i.p.v. 7,5 g zoals op de verpakking vermeld staat.
15 oktober:
Hij eet zijn PharmaHorse Kurkuma heel graag, dus ook voor de moeilijke eters is dit zeker een aanrader. Tresmares heeft tijdens het gek doen zichzelf blijkbaar geforceerd vandaag. Ik wilde even wachten met de dierenarts omdat het niet erg leek en na een aantal dagen was het al verdwenen, terwijl hij meestal met zulke dingen toch langs de dierenarts moet. Dus de ontstekingsremmende werking van Kurkuma helpt volgens mij erg goed.
6 december:
De emmer PharmaHorse Kurkuma is op! Ik ben erg tevreden over de test. Tresmares heeft geen snot of dergelijke gehad, terwijl hij vorig jaar echt snel ziek was. Het lijkt ook dat hij meer energie heeft dan voor de Kurkuma. Ook zijn been zou nooit vanzelf genezen zijn zonder de Kurkuma. Zijn wintervacht is ook veel gezonder dan vorig jaar (zie de rechterfoto hieronder: hier zitten zijn haren een beetje gek maar dat komt omdat hij al een tijd een deken op heeft).
Ik heb 1 minpuntje en dat is dat hij niet is aangekomen, maar tegelijk wordt hij al 7 maanden niet meer gereden, omdat ik zelf herstellende ben van een knieblessure. Hij geniet nu dus van een langere tijd weideplezier. Omdat hij eigenlijk niet werkt, kan hij ook niet in topvorm staan. Ik zou zelf de Kurkuma niet continu geven maar in een kuur (een emmertje), in het begin van de herfst en dan een keer in het voorjaar. Tenzij je echt een supergevoelig paard hebt, dan zou ik 2 kuren na elkaar geven vanaf de herfst.’
