Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

De trend van dit moment: de rijlegging!

De kans is groot dat je het woord rijlegging of paardrijlegging de afgelopen weken voorbij hebt zien of horen komen, want het is dé trend van dit moment! Het is modern, fashion en vooral sportief! Wat is er nu zo bijzonder aan deze broeken en waarom mag dit item niet ontbreken in jouw garderobe de komende zomer?

Een jaar geleden introduceerde Kingsland de eerste rijlegging, welke al gauw geassocieerd werd met een luxe hardloop- of fitnessbroek. Dat deze rijlegging erg comfortabel zou zitten was voor niemand een verrassing, maar of de legging ook fijn te dragen is tijdens het paardrijden was voor bijna iedereen nog een vraag. Immers, is de stof niet erg dun vergeleken met de gangbare rijbroeken waardoor je allemaal doorrij- of drukplekken kan krijgen? Nadat inmiddels velen het afgelopen jaar een rijlegging hebben gekocht en getest, zijn de reacties meer dan positief! Het grootste voordeel wat iedereen direct noemt als je vraagt naar de ervaringen met een rijlegging is “het comfort!”. De rijlegging is super elastisch en zit als een tweede huid. Of zoals iemand die ervaring heeft met een rijlegging het verwoordt:

Super comfortabel, je hebt het gevoel alsof je in je “chill” pakje loopt!

Waar sommige, met name jeansrijbroeken, erg strak kunnen zitten bij het buigen van je knieën, heb je met de rijlegging het gevoel alsof je een flikflak op je paard kan maken. Een groot bijkomend voordeel is ook dat deze leggings licht van gewicht zijn en lekker luchtig zitten in de zomer. Het zweten in je rijbroek met warm weer is dus met een rijlegging verleden tijd! Het ademende en vaak ook quick dry materiaal zorgt voor een maximaal draagcomfort. Wanneer de rijlegging goed aansluit (wat overigens ook geldt voor een gewone rijbroek) ontstaan er zeker geen doorrij- of drukplekken.

En wat te denken van je eigen warming-up voordat je op je paard stapt? Woon je niet al te ver van stal? Hardloopschoenen onder je legging en je kunt voortaan joggend naar je paard.

Bang dat de rijlegging snel zal slijten? De meeste leggings zijn gemaakt van sterk en duurzaam materiaal!

Welke rijlegging wordt jouw favoriete kledingstuk deze zomer? Bekijk ze allemaal >


P.s. Voor de mensen die liever niet in een paardrijbroek gespot worden in de supermarkt: draag je sportschoenen onder de rijlegging en niemand kijkt meer raar op ;)

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.