Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Wel of niet een hondendeken?

Je hond meenemen naar stal is natuurlijk altijd gezellig. Terwijl je lekker aan het rijden bent, staat je hond netjes te wachten tot je daarmee klaar bent. Tijdens het afzadelen zie je ineens dat je hond aan het trillen is. Inmiddels heeft je hond het koud gekregen van het wachten buiten. Begin je nu ook te twijfelen of een jas voor je hond niet overbodig is? In deze blog leggen wij alles uit over dekens voor honden.

Is een hondenjas echt nodig?

Vaak denken dat mensen dat het onzin is om je hond een jas aan te trekken, maar tijden veranderen. Tegenwoordig zijn honden meer binnen en dit heeft gevolgen voor bijvoorbeeld de vacht. Vroeger kwamen de honden eigenlijk niet binnen en gingen buiten op zoek naar warme plekjes. In die tijd kregen honden nog een echte wintervacht. Nu honden veel meer in huis komen is die echte dikke wintervacht niet meer nodig.

Wanneer je gaat lopen met de hond trek jezelf natuurlijk eerst een warme jas aan voordat je naar buitengaat maar je hond niet. Die moet dan plotseling wennen aan een groot tempratuurverschil. Dit zorgt er dus voor dat je hond het koud gaat krijgen.

Verschil met grote en kleine honden

Kleinere honden hebben het over het algemeen sneller koud dan grotere honden. Dit komt omdat een grotere hond een dikkere vacht heeft en zich dus beter warm kunnen houden. Daarom zie je dus ook vaker kleinere honden een jas aanhebben.

Op de vraag of een hondenjas echt nodig is, dat moet je per hond bekijken. Honden die veel buiten zijn, dunne vacht hebben of slecht tegen de temperatuurverandering kunnen. Zullen dus baat hebben bij een deken.

Hoe leuk is het dat je de deken van je hond kan matchen met die van je paard? Bekijk hier snel de Horsegear Lyx deken voor je hond en paard!


Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.