Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Mis de geboorte van je veulen niet met een geboortemelder

Het is weer de leukste tijd van het jaar, het veulenseizoen! Ben jij ook zo benieuwd naar jouw veulen(s) van dit jaar en wil je er het liefst zo snel mogelijk bij zijn? Dan is het Birth Alarm wellicht iets voor jou.

Veulen die in de stal ligt

De verschillende soorten Birth Alarms

Er zijn in ons assortiment twee verschillende soorten Birth Alarms, de Lite variant en de Premium variant. In deze blog vertellen wij jou wat het verschil is tussen de twee geboortemelders. Daarnaast hebben zijn er ook nog meer dingen in ons assortiment om de bevalling niet te missen.

Birth Alarm Lite

De Birth Alarm Lite is een instap model van de Birth Alarm systemen. De geboortemelder heeft een gsm-systeem en kan op twee telefoons worden geprogrammeerd. Je kan deze Birth Alarm bevestigen aan een antirolsingel of aan het halster van jouw paard. Zodra jouw paard volledig plat gaat liggen op haar zij wordt je na 7,6 seconden gealarmeerd op één of twee verbonden telefoons.

De Birth Alarm heeft een simkaart nodig op jou te kunnen alarmeren, let wel op: een simkaart van Lebara werkt niet bij de Birth Alarm systemen.
Birth Alarm Lite

Birth Alarm Premium

De Birth Alarm Premium heeft alle functies van de Birth Alarm Lite alleen heeft de premium nog een aantal extra functies.

De Birth Alarm Premium kan je koppelen aan vier telefoons, dit kan een stuk meer rust geven als je jouw paard niet aan huis hebt staan. Dan kan je je staleigenaar er ook nog extra aan koppelen. Deze Birth Alarm geeft een seintje aan één of meerdere telefoons zodat iedereen op de hoogte is.
 
Wist je dat 15% van de merries volledig op haar zij slapen? Daarom heeft deze Birth Alarm een slaapfunctie, daarmee wordt het begin van de bevalling in alle gevallen waargenomen en geregistreerd!
Birth Alarm Premium

Camera Birth Alarm Wifi

Mocht je ver weg van stal wonen of graag jouw paard extra goed in de gaten te houden hebben we ook nog de Camera Birth Alarm Wifi. In combinatie met 1 van de Birth Alarm systemen is de kans heel groot dat je de hele bevalling kan zien.

De camera is waterdicht en werkt op wifi, daarmee heb je dus de gehele dag zicht op je paard. De camera kan ook foto’s en video’s opnemen via de app welke bij de camera hoort! Je hebt ook 20 meter Night Vision met deze camera. Zo hoef je de lichten op stal niet aan te houden om iets te kunnen zien op de camera.

De antirolsingel

De Birth Alarm kan je combineren met een antirolsingel. Deze monitort als het paard plat gaat liggen. De anti rolsingel van Horsegear is goed te combineren met de Birth Alarm systemen. De singel heeft een beugel van 2x 80cm lang en een singel van 115cm lang. De antirolsingel hoef je niet mega strak aan te singelen, dit is ook niet comfortabel voor je paard gezien hij de singel voor langere tijd om zou kunnen hebben.

Extra maatregelen

Je kan er ook voor kiezen om als extra controle de PH Melk Test Strips van Horsegear te gebruiken. Je druppelt wat melk uit de uier van de merrie op de strips. Als de ph waarde onder de zes uitkomt, start de bevalling doorgaans binnen 24 uur.

Bekijk hier alle producten om de geboorte van je veulen niet te missen!

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.