Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Verschillende therapeutische producten voor je paard

In de vorige blog legden wij uit welke verschillende werkingen er zijn qua Therapy materialen voor je paard. Nu lichten wij per merk uit welke therapeutische producten wij in het assortiment hebben en voor welke spiergroepen ze goed zijn.

Werking therapeutische producten bij je paard

Alle Therapy producten hebben hetzelfde doel, namelijk de spieren van je paard te laten ontspannen. Dit heeft onder andere een positieve invloed op de bloedsomloop, verminderen van zwellingen/ blessures en je paard wordt er meer ontspannen van. Wil je meer weten over de werking van verschillende Therapy materialen bij je paard? Dat lees je in de andere Therapy blog!

Therapeutische producten van Bucas

Bucas heeft voor zowel je paard, als voor je hond en jezelf therapeutische producten. In alle therapeutische producten zit het speciale roestvrij staaldraad verwerkt. Voor elk paard kan je de Therapy producten gebruiken. Bij paarden met spierpijn, chronische atritis, kissing spines of rugproblemen hebben is de Therapy lijn zeer aan te raden. EJ’er Deborah geeft in deze blog haar mening over de Bucas Therapy lijn

Bucas Therapy producten voor je paard
In het assortiment heeft Bucas een breed scala aan therapeutische dekens. Voor de zomer heb je de lichtere varianten zoals staldekens met aan de onderkant mesh voering. Daarnaast heb je de gewone staldeken zonder mesh voering. Met de bijpassende halsstuk zorg je ervoor dat niet alleen de bloedscirculatie in de rug verbeterd maar ook in de hals.

Voor in de winter heeft Bucas outdoor dekens met 50gr, 150gr en 300gr voeringen. Zo kan je paard ongeacht de temperaturen altijd onder een therapeutische deken staan. Het bijpassende halsstuk kan alleen bij de 50 en 150 grams deken. Met het halsstuk is niet alleen de bloedsomloop in de rug verbeterd maar ook in de hals.

Wil je de werking van de therapeutische producten ook tijdens je training? Dat kan! Bucas heeft een uitrijdeken met Therapy werking en zelfs een zadeldek. Hiermee zullen de spieren van je paard niet alleen losser zijn tijdens de training maar zal de spierpijn na de training ook minder zijn.

Bucas Therapy producten voor je hond
Honden die veel bewegen of al ouder zijn kunnen veel baat hebben bij een hondendeken met Therapy materiaal. Hiervoor heeft Bucas een hondendeken met 0 en 300 grams voering. De speciale hondendeken zal ook de spieren opwarmen van je viervoeter. Na de wandeling kan je hond heerlijk bijkomen op de Therapy hondenkleed. Wist je dat ook katten het heerlijk vinden om op de Therapy kleed te liggen?

Bucas Therapy producten voor jezelf
Heb jezelf last van stijve spieren in bijvoorbeeld je nek? Met de Bucas Therapy sjaal kan je ook zelf genieten van de werking van het therapeutische materiaal. Door de verbeterde bloedsomloop zullen je spieren een stuk beter voelen nadat je de sjaal om hebt gehad!

Therapeutische producten van Equilibrum

Equilibrum maakt gebruik van speciale magneten in hun zweetdeken en stalbeschermers voor de voor-en achterbenen. De therapeutische lijn van Equilibrum is zeer geschikt voor oudere paarden, paarden op boxrust, paarden die langere tijd op stal staan, paarden die langzaam opwarmen en paarden die (intensief) getraind worden. De magneten kunnen op verschillende plekken bevestigd worden, zo kan jezelf beter bepalen waar je de bloedsomloop gestimuleerd moet worden.

Therapeutische producten van WeatherBeeta

Het uitgebreidste assortiment met therapeutische producten heeft WeatherBeeta. In de Therapy lijn maakt WeatherBeeta gebruik van keramische stoftechnologie die de lichaamseigen warmte weer terugkaatst. Dit zorgt voor een verhoogt spierfunctie, minder kans op een blessure en warmt de spieren op. Daarnaast ondersteunt de Therapy-Tec lijn de a

WeatherBeeta Therapy-Tec voor je paard
Met WeatherBeeta kan je op verschillende plekken de bloedscirculatie stimuleren tijdens de training door de onderbandages, kopstuk, zadeldek en bandages gevoerd met de keramische stoftechnologie.

Voor na de training kan je de zweetdeken met of zonder hals op doen om de eventuele spierpijn te verminderen. Daarnaast kan je ook de stalbeschermers bij je paard om doen. Zo kan je paard maximaal ontspannen na een training.

Met koudere temperaturen kan je paard nog steeds genieten van de Therapy-Tec deken door de outdoordeken van 50 of 220 grams voering. De staldeken met 220 grams voering maakt de collectie helemaal compleet.

WeatherBeeta Therapy-Tec voor je hond
De therapeutische hondendeken wamt de spieren van je hond op voor een training of lange wandeling. Daarnaast ondersteunt de hondendeken bij herstel, pijnbestrijding en ontstekingen. Zeer geschikt voor honden die de voorkeur geven aan lichtgewicht en warme deken.

In het assortiment kan je twee verschillende hondendekens vinden. De ene is de basis hondendeken met therapeutische werking. Terwijl de andere hondendeken ook een therapeutische werking heeft maar die hondendeken is gemaakt van 1200D buitenstof. Wat de hondendeken zeer sterkt maakt. Voorzien van een opening voor het bevestigen van de hondenlijn aan een hondenharnas.

Therapeutische producten van Back On Track

Back On Track heft het grootste assortiment therapeutische artikelen voor paard én ruiter. In alle therapeutische producten heeft Back On Track Welltex® verwerkt. WellTex® stimuleert de bloedsomloop, is ontstekingsremmend, minder pijn voor meer ontspannen spieren, verbeterde celstofwisseling die de spieren sneller herstellen na inspanning.

Back On Track therapeutische producten voor je paard
De rugverwarmer en zadeldek stimuleren de bloedscirculatie in de rug van je paard. Het oornetje en nekbeschermer zorgen voor een verbeterde bloedsomloop achter de oren. Voor de paardenbenen heb je keuze uit springschoenen, beenbeschermers en peesbeschermers. Met de dressuursingel die ook de therapeutische werking heeft, maak je de training set helemaal af.

Stap je paard rustig in of uit met de therapeutische uitrijdeken. Wil je na de training de bloedsomloop nog goed laten circuleren? Gebruik dan de stalbeschermers en halster, voorzien van therapeutische werking.

Back On Track therapeutische producten voor de ruiter
Niet alleen je paard maar ook jouw spieren kunnen na een training stijf aanvoelen. Back On Track heeft daarom ook voor de ruiter producten met therapeutische werking. Zo kan je na de training gebruik maken van een pols, rug, knie of nekbeschermer om op die plekken de stijve spieren te voorzien van extra zuurstof. Hierdoor zal de melkzuur sneller afbreken en het stijve gevoel verdwijnen.

Therapeutische producten van Horseware: de Ice-Vibe

De Ice-Vibe van Horseware zijn zeer unieke therapeutische boots die zowel koelen als trillingen doorgeven. Paarden die blessures aan de pezen hebben, gallen en artritis hebben, zullen vooral bij deze therapeutische boots baat hebben.

Therapeutische producten van Arma

Arma maakt als enige geen gebruik van lichaamseigen warmte maar zorgt voor warmte en koelte van buitenaf. Wat de Hot/Cold Relief boots zo speciaal maken is dat je de gelpacks zowel kan verwarmen of koud kan maken.

De koude gelpacks zorgen voor verkoeling van de paardenbenen, waardoor zwellingen, ontstekingen en dus pijn worden verminderd.

De warme gelpacks stimuleren de doorbloeding, helpen bij de stijfheid van de spieren en gewrichtsaandoeningen.

Kijk vooral bij het aanschaffen van therapeutische producten waar je paard de meeste behoefte aan heeft. Nieuwsgierig geworden naar meer therapeutische producten?

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.