Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Epplejeck van oranje naar groen: op weg naar duurzaamheid!

Verandering galoppeert binnen bij Epplejeck en brengt een frisse wind van duurzaamheid mee! Met vastberaden passen treden wij ook de groene revolutie in. Ontdek hoe Epplejeck, met een hart voor paarden én de aarde, haar koers verlegt naar een duurzamere toekomst. Spoiler alert: dit wordt een rit vol eco vriendelijke stijl en bewuste keuzes. Wil je Epplejeck's duurzame reis volgen? Lees dan snel verder!

Duurzame initiatieven binnen Epplejeck

Terwijl jij geniet van de nieuwste ruiterspullen en paardenaccessoires, zijn wij achter de schermen druk bezig met iets groots: verduurzamen! Bij Epplejeck geloven we in de kracht van positieve verandering, en dat begint bij onszelf. Van het scheiden van afval op het hoofdkantoor tot het verfijnen van onze verpakkingsmethoden. Vele stappen zijn al gezet om te verduurzamen. Zo hebben wij ook een exclusief merk in het assortiment Roan, die kleding duurzaam produceert met behoud en aandacht voor planeet, dier en mens


Wist jij namelijk dat wij de verzenddozen opvullen waar nodig is met gerecycled plastic in plaats van karton of papier? Het klinkt misschien niet heel duurzaam, maar voor de productie van karton of papier zijn er relatief veel grondstoffen (hout), water en energie nodig. Daarnaast zorgt het produceren van nieuw plastic voor 78% meer vervuiling. Hierdoor is gerecycled plastic een stuk duurzamer als alternatief.

Epplejeck gaat voor papierloos

Naast dat wij op het kantoor het papierverbruik gaan verminderen, zal het je misschien opvallen dat je geen papieren meer krijgt bij je bestelling. Vanaf 15 januari 2024 verzenden wij namelijk papierloos naar onze klanten. Je factuur en het retourformulier worden niet meer bij de verzenddoos ingestopt. Door het papierverbruik fors te verminderen hoeven er namelijk minder bomen gekapt te worden!

Wees gerust, vanaf nu ontvang je een mail nadat je bestelling is verzonden met daar je retourformulier en de factuur in PDF. Wist je dat als je klant bij ons bent en dus een Epplejeck account hebt, je ook de bestanden in je account kunt vinden onder het kopje ‘’mijn aankopen’’. Ben je niet in mogelijkheid om het retourformulier te printen? No worries! Mocht je niet kunnen printen om wat voor reden ook, mag je altijd een losse handgeschreven brief bijvoegen met je gegevens en bestelnummer.

PS: helemaal handig, in je Epplejeck account kan je ook de updates over je bestelling vinden. Zo kan je precies zien hoever wij zijn met het versturen van je bestelling, ideaal! Heb je nog geen Epplejeck account? Met een paar klikken heb je een account binnen no time gemaakt. Zo blijf je ook op de hoogte van speciale aanbiedingen, nieuwste producten en de laatste trends!

Een duurzaam assortiment

In ons assortiment vind je merken die duurzame producten produceren. Zoals je hierboven kon lezen hebben wij het exclusieve merk Roan in ons assortiment dat kleding maakt op een ecologische basis. Dat betekent dat de kleding in de basis dus geproduceerd is van duurzame en gerecyclede vezels. Kentucky gebruikt artificieel schapenvacht en leer in hun producten. Dit is niet alleen duurzaam, eco vriendelijk maar ook nog eens diervriendelijk! Hun artificieel leder is niet alleen gemaakt van uiterst goede kwaliteit, maar het heeft een langere levensduur en het hoeft amper onderhouden te worden.

Bucas, Horseware en WeatherBeeta maken steeds meer dekens van plastic flessen die zijn gerecycled. Hierdoor zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig, worden materialen hergebruikt en wordt de CO2 uitstoot minder. Dat allemaal terwijl de kwaliteit van de dekens net zo goed blijven!

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat voor duurzame producten wij nog meer in het assortiment hebben?

Bekijk hier het duurzame assortiment

De eerste stappen richting duurzaamheid zijn gezet binnen Epplejeck, maar hier blijft het niet bij! Wij zullen blijven verduurzamen voor een betere toekomst.

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.