Terug naar overzicht

Een uitrijdeken voor je paard

donderdag, 14 november 2019

Welke uitrijdeken kun je nou het beste kiezen en waarvoor is een uitrijdeken eigenlijk belangrijk? Een uitrijdeken, ook wel nierdeken genoemd, is vooral erg fijn in de wintermaanden. Je kunt zo’n deken namelijk gebruiken tijdens het loswerken en uitstappen van je paard.


Waarom een uitrijdeken?

Draagt jouw paard in de wintermaanden een deken op stal en in de wei? Dan is het temperatuurverschil erg groot wanneer je de deken afhaalt om te gaan rijden of longeren. Om te voorkomen dat jouw paard het koud krijgt, kun je een uitrijdeken gebruiken tijdens de warming-up en cooling down van je training. 

Wanneer je geen uitrijdeken gebruikt is de kans erg groot dat jouw paard het koud krijgt aan het begin van de training, en te snel afkoelt na de training. En dit is natuurlijk niet goed voor de spieren. Je kunt het vergelijken met je eigen lichaam. Wanneer je naar buiten gaat om te trainen doe je waarschijnlijk een lekkere warme jas aan. Halverwege de training krijg je het warm en gooi je je jas over de bakrand. Maar wanneer je gaat uitstappen merk je als snel dat je lichaam afkoelt, helemaal wanneer je zweet. Dan is het belangrijk om je jas weer aan te trekken. Ditzelfde geldt dus eigenlijk ook voor je paard. Is je paard geschoren? Dan is het nóg belangrijker dat je gebruik maakt van een nierdeken. Geschoren paarden kunnen namelijk minder goed over temperatuursverschillen.

Welke uitrijdeken heeft mijn paard nodig?

Er zijn verschillende soorten uitrijdekens. In ons assortiment vind je o.a. uitrijdekens van het merk QHP, Eskadron, Harry’s Horse, Epplejeck en Bucas. Voordat je een uitrijdeken koopt moet je weten wat voor jouw paard belangrijk is. Heb je de mogelijkheid om in een binnenbak te rijden? Dan heb je in principe geen waterdichte uitrijdeken nodig. Is je paard geschoren? Zorg dan voor een uitrijdeken met een fijne fleecevoering. Rijd je veel alleen? Dan is een uitrijdeken die je makkelijk op en af kunt doen erg fijn.

De uitrijdeken Epplejeck New York is een van onze bestverkochte uitrijdekens. Deze luxe uitrijdeken is voorzien van fleecemateriaal en is zowel over als onder het zweetblad te bevestigen. Met de klittenbandsluiting aan de voorzijde heb je deze deken zomaar op óf af!

 

Met de uitrijdeken QHP Turnout Fleece zit je vooral goed wanneer je met jouw geschoren paard buiten moet rijden. Deze deken is namelijk waterdicht én voorzien van een heerlijke fleecevoering. Deze deken wordt door middel van een klittenbandsluiting op de schoft bevestigd.Moet je in de wintermaanden vaak in het donker langs de weg naar de binnenbak? Dan is de uitrijdeken Epplejeck Reflection de ideale uitrijdeken. Met deze reflecterende deken ben je namelijk goed zichtbaar in het donker. Wil je hier nog meer tips over? Lees dan ook even onze blog over zichtbaar zijn in het donker.Heb jij de luxe en beschik je over een stapmolen? Wij hebben speciale stapmolendekens, deze dekens geven je paard voldoende bewegingsvrijheid en zorgen ervoor dat je paard het niet koud krijgt. De stapmolendeken QHP Outdoor heeft een 200 grams vulling en is waterdicht. Deze deken kun trouwens ook gebruiken voor het longeren.Wil jij voorkomen dat jouw paard het koud krijgt? Kies dan snel een uitrijdeken uit, check ons gehele assortiment. En kun je nog wel wat tips gebruiken om warm te blijven? Lees dan de gastblog van QHP, zij geven je 5 praktische tips om je de winter door te helpen!
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!