Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merken

Maten

Kleuren

Materialen

Type

Soort

Prijzen

×

Uitrijdekens

26 Artikelen

Uitrijdekens

Bij Epplejeck vind je een ruim aanbod aan uitrijdekens. In ons assortiment vind je vliegen uitrijdekens, waterdichte uitrijdekens en uitrijdekens van fleece. Of je nu houdt van hippe printjes of een basic kleurtje, wij hebben het uitrijdeken waar jij naar op zoek bent. Je vind uitrijdekens van bekende merken zoals Bucas, Horseware en QHP.

Wat is de functie van een uitrijdeken?

Zoals eerder genoemd, vind je in ons assortiment verschillende uitrijdekens. Een vliegen uitrijdeken heeft een andere functie dan bijvoorbeeld een waterdichte en fleece uitrijdeken. 

Waterdichte en fleece uitrijdekens
Zowel een waterdichte als een fleece (of een combinatie hiervan) uitrijdeken hebben dezelfde functie. Tijdens de koude wintermaanden, en al helemaal bij een geschoren paard of pony, is een uitrijdeken een echte musthave. Een uitrijdeken gebruik je tijdens het in- en uitstappen van je paard of pony. Tijdens het instappen is de functie van een uitrijdeken het op temperatuur houden van de spier, zodat je paard of pony het niet koud krijgt. Dit is voornamelijk bij geschoren paarden en bij paarden die met dekens op staan van belang. Tijdens het uitstappen is de functie van een uitrijdeken ervoor zorgen dat je paard of pony niet te snel afkoelt. Eigenlijk heeft een uitrijdeken dan dezelfde functie als een zweetdeken: een zweetdeken neemt zweet snel op en daardoor vormt er een laagje condens op de deken wat langzaam verdampt. Er is wel een klein verschil tussen waterdichte en fleece uitrijdekens. Waterdichte uitrijdekens zijn meer geschikt voor op buitenrit tijdens regenachtige dagen. Op deze manier blijft je paard warm en droog. Een waterdichte uitrijdeken kan niet zo goed zweet opnemen en afvoeren, een waterdichte uitrijdeken met fleece voering kan dat wel. Een fleece uitrijdeken is goed ademend en neemt snel zweet op. 

Uitrij- vliegendeken 
Uitrij- vliegendekens worden gemaakt van hetzelfde materiaal als vliegendekens. Ze beschermen je paard of pony tegen vliegen, dazen en andere insecten. Ideaal tijdens het in- en uitstappen en op buitenrit!

Naast de bovenstaande uitrijdekens, vind je in ons assortiment ook een stapmolen deken van QHP. Deze heeft dezelfde functie als waterdichte en fleece uitrijdekens, maar dan speciaal gemaakt voor in de stapmolen. Ook vind je reflecterende uitrijdekens, zodat je nog meer opvalt in het donker!