Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Onderhoud kunststof zadels en hoofdstellen

Kunststof zadels en hoofdstellen zijn in vergelijking met leer veel onderhoudsvriendelijker. Om je kunststof zadel of hoofdstel in een goede staat te houden, is het belangrijk deze regelmatig te reinigen door vuil, modder, zweet en andere hardnekkige vlekken te verwijderen. Neem hiervoor je zadel of hoofdstel af met een vochtige doek en spray vervolgens met een speciale reinigingsspray voor kunststof het zadel in. Wrijf in een cirkelvormige beweging met een vochtige doek het zadel of hoofdstel schoon. Gebruik een hard borsteltje om hardnekkige vlekken te verwijderen. Als al het vuil verwijderd is kun je het kunststof nog een afnemen met een schone vochtige doek om vervolgens te laten opdrogen.

Je hoeft kunststof verder niet te behandelen met een onderhoudsmiddel zoals ledervet of olie.

Tip:
Veel kunststof zadels zijn afgewerkt met leren details. Reinig deze wel met zadelzeep en behandel het met een onderhoudsmiddel.

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.