Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Wasvoorschriften bovenkleding, rijbroeken en zadeldekken

Wassen
Volg bij het wassen altijd de wasvoorschriften. Wanneer kleding te heet wordt gewassen, riskeer je dat het onnodig krimpt of verkleurd. Te koud wassen daarentegen verwijdert de vlekken vaak niet goed genoeg. Vaak is het een behoud om kleding binnenstebuiten te wassen en klittenband en ritsen te sluiten. Gebruik geen wasverzachter en zo weinig mogelijk wasmiddel om de kleding mooi te houden. Was gekleurde kleding de eerste paar keren apart of met dezelfde kleur, de kleur kan namelijk afgeven. Was kledingstukken die stretch (elasthan) bevatten (o.a. rijbroeken) nooit heter dan 30 graden. 

Fijne shirts
Ondanks dat in het waslabel van fijne shirtjes zoals showshirts vermeld staat dat het shirt op 30 graden gewassen kan worden, raden we dit ten zeerste af. Fijne shirtjes kun je het beste met de hand wassen. Op deze manier blijven kleuren zoals wit, zwart, grijs en donkerblauw het langst hun kleur houden. 

Drogen
Raadpleeg ook voor het drogen het waslabel. Kijk goed op het wasetiket of drogen in de droogtrommel mag. Als het kledingstuk geschikt is voor de droogtrommel, staat er in het waslabel een vierkantje met daarin een cirkel. Hoe hoger de droogtemperatuur, des te hoger de krimp. Zijde, wol en polyester mogen nooit in de droogtrommel. Katoen en tricot, liefst hangend op een kleerhanger laten drogen. Bij voorkeur je rijbroek niet drogen in de droogtrommel, rijbroeken met een leren zitvlak altijd liggend laten drogen.

Strijken
Strijk een kledingstuk zoveel mogelijk aan de binnenkant. Dit voorkomt glans- en plet- plekken en beschadiging van opdrukken, versiersels en waxcoatings. Strijk katoenen kleding in vorm als het nog iets vochtig is. Goed uitstrijken scheelt aanzienlijk in de krimp. Let op bij het strijken met een stoomstrijkijzer. Stoom is altijd 100°. Alleen artikelen waar op het wasetiket 3 puntjes in het strijksymbool staan, mogen met stoom gestreken worden.

Bling bling
Bling bling is helemaal in. Veel rijbroeken hebben tegenwoordig strass steentjes, pailletten of andere soorten glimmers als opdruk. Erg leuk, maar ook erg kwetsbaar. Wij raden je daarom aan om rijbroeken waarbij dit het geval is, binnenstebuiten te wassen op 30 graden. Tevens de droger vermijden. Op deze manier heeft je rijbroek een long lasting shine. Let op: op strass steentjes, pailletten, en andere glitter opdrukken kunnen we geen garantie geven.

Tips:

  • Natural Wasmiddel Concentraat is zeer geschikt voor het wassen van rijbroeken, dekens, zadeldekken en bandages.
  • Droog je rijbroeken niet in de droger. Laat rijbroeken met een leren zitvlak altijd liggend drogen.
  • Om je witte rijbroek extra wit te houden, kun je af en toe groene zeep, Vanish of een andere vlekverwijderaar gebruiken.


Wasvoorschriften zadeldekken
Het wordt altijd aangeraden om zadeldekken te wassen op 30 graden in een waszak.

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.