Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

3x verfrissende zomersnacks voor je paard

Je paard eens trakteren op wat lekkernijen is altijd leuk, toch? Tijdens deze tropische temperaturen verdient jouw paard wel een verfrissende zomersnack. Maar hoe maak je dan een frisse zomerse snack voor je favoriete viervoeter? Lees snel verder in deze blog en vind verschillende creatieve traktaties voor je paard!


Een slinger van fruit voor je paard

Deze creatieve traktatie is vrij simpel en je paard zal het heerlijk vinden! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een touw plus alle favoriete soorten fruit en groenten van je viervoeter. Snij grote stukken fruit en groente zoals appels, wortelen, watermeloen en ananas door midden en prik er een gaatje in. Rijg vervolgens het touw door het fruit heen. Wanneer je de slinger af hebt, hang je deze in de stal, paddock of weide. Het voordeel van deze snack is dat het niet alleen voorziet als heerlijk tussendoortje, maar het houdt je paard ook lekker bezig!

Ijsjes voor paarden maken

Met de temperaturen van deze week, eten wij graag ijsjes! Misschien vindt jouw paard een ijsje ook wel erg lekker! Maar hoe maak je een geschikt ijsje voor je paard? Dit heb je nodig:

•De favoriete groente/fruit van je paard

•Een scheutje sinaasappelsap

•Een scheutje appelsap

•Water

•Plastic bekertje

Zo maak je een ijsje voor je paard: rasp de favoriete groente/fruit van je paard fijn in een kommetje. Voeg vervolgens een klein scheutje sinaasappelsap en een klein scheutje appelsap toe. Vul de rest van het kommetje aan met water. Verdeel het mengsel in één of meerdere plastic bekertjes. Zet de bekertjes vervolgens in de vriezer en wacht minstens een halve dag zodat het mengsel goed invriest. Haal vervolgens het paardenijsje uit de vriezer, verwijder het plastic bekertje en tadaaaaa! Je hebt een overheerlijk paardenijsje waar je paard zijn hoefjes bij af zal likken.

Bonustip: je kunt het bekertje ook vullen met paardensnoepjes in plaats van fruit. Shop onze paardensnoepjes hier.

Smoothietime!

Ben je zelf gek op smoothies en wil jij je paard ook wel eens trakteren op deze verfrissende traktatie? Verzamel dan onderstaande spulletjes en maak de meest lekkere smoothie voor je paard. Dit heb je nodig:

•Appelmoes

•Appel

•Banaan

•100 gram Havermout

•Een blender

Zo maak je de smoothie voor je paard: snijd de appel en banaan in stukjes en voeg vervolgens alles samen in een blender. Mix alles door elkaar in de blender totdat er een lekker papje ontstaat. Giet vervolgens de smoothie in een kom en voer het aan je viervoeter. Je zal gegarandeerd de favoriet van je paard zijn!

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.