Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Review: Freejump Soft' up Pro veiligheidsbeugels

Middels een winactie van Epplejeck heb ik de veiligheidsbeugels freejump soft’up pro gewonnen en mocht ik deze gaan testen. In de cross of tijdens een klassiek parcours gaat het namelijk niet altijd zoals je zou verwachten, de perfecte kans dus om de beugels te testen. Daarbij is het een mooie toevoeging aan mijn cross outfit die helemaal in het blauw is.

paard springen free jump

Hallo, mijn naam is Danique Leinders, ik ben 18 jaar en samen met mijn paard Gabini, een zangersheide merrie van 11 jaar, maken we de leukste dingen mee. Dressuur is iets waar wij beide minder goed in zijn maar iets wat we natuurlijk erg belangrijk vinden. Onze passie ligt bij het goed over hindernissen gaan of de beste tijd neer zetten in de cross.

Over de Freejump veiligheidsbeugels

Deze beugels zijn gemaakt van een sterk en lichtgewicht ABS materiaal. Daarnaast hebben de studs antislip waardoor er extra grip in de beugel is. Verder is er een breder voetbed aanwezig en is de buitenkant flexibel, wanneer je valt gaat deze openstaan zodat je voet er niet in blijft hangen.

Eerste indruk

WAUW, wat waren deze beugels mooi! Maar ik schrok ook een beetje toen ik het brede voetbed en de extra grip zag. De beugels die ik op dat moment in bezit had, waren niet zo breed.

Trainen met de Soft' up Pro beugels

Gelukkig viel in de eerste training het ‘brede’van de beugels erg mee, ik merkte gelijk dat ik een stabielere houding had. Na een aantal trainingen was het moment waarop de werking van de beugels getest werd, Gabini weigerde op een sprong waarvan ik dacht dat ze wel zou springen. Hoewel de beugels veel steun geven, kon ik het evenwicht toch niet houden waardoor ik eraf viel. Tijdens mijn val heb ik niks gemerkt met betrekking tot het blijven haken achter een beugel. Door de flexibele buitenkant is dit ook nooit meer mogelijk, tijdens een val zal de buitenkant meebewegen waardoor de voet de beugel kan verlaten. Na de val was er niks veranderd aan de beugel en sloot de flexibele buitenkant weer goed aan.

Conclusie

De veiligheidsbeugels freejump soft’up pro lijken op het eerste gezicht erg breed en robuust. Na de eerste training ervaarde ik gelijk al een groter gevoel van veiligheid en stabiliteit in het zadel. Ook tijdens een val van het paard hoeft er niet meer gevreest te worden of de voet in de beugel blijft hangen. Na de val komt de beugel weer terug in de oorspronkelijke vorm en kan er weer genoten worden van de verdere trainingen. Bekijk hier alle veiligheidsbeugels van het merk Freejump.


Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.