Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merken

Kleuren

Materialen

Type

Collectie

Prijzen

×

Bandages

20 Artikelen

Bandages 

Bij Epplejeck vind je verschillende bandages in vrolijke kleurtjes van merken zoals Eskadron, Anky, HV Polo en BR. In ons assortiment vind je fleecebandages, stalbandages, trainingsbandages en onderbandages

Wat is de functie van bandages?

Over het algemeen heeft een bandage, net als andere beschermers, als functie het beschermen en eventueel ondersteunen van het paardenbeen. Vaak worden bandages gebruikt voor de show.
Met zowel fleece- als werkbandages wordt gereden. Bij elastische bandages, zoals werkbandages, is het verstandig om gebruik te maken van onderbandages of onderlappen. Bij fleecebandages is dit niet per se nodig. Stalbandages zijn bedoelt, zoals de naam al zegt, voor op stal. Stalbandages zijn gemaakt van katoen. Deze worden gebruikt om stalbenen te voorkomen.
In ons assortiment is een speciale coolingbandage te vinden: deze bandage kan worden gebruikt bij verstuikingen, stoten en oververhitting. Let op: de coolingbandage mag niet worden gebruikt bij open/bloedende wonden. Wij raden aan het gebruik van een coolingbandage te overleggen met een veearts. 

Waar moet ik op letten bij het gebruik van bandages?

Bij bandages is het belangrijk dat je beseft dat niet iedereen goed kan bandageren. Verkeerd bandageren, doet meer kwaad dan goed; bij vouwen kun je namelijk al schade aanbrengen aan de pees. Het is ook belangrijk dat een bandage niet te strak zit, waardoor beknelling ontstaat. Dit heeft nare gevolgen voor je paard of pony. Als een bandage te los zit, dan schiet deze los tijdens het rijden waardoor er gevaarlijke situaties ontstaat. Oefen dus goed met bandageren onder begeleiding van iemand met ervaring.
Net als bij andere beenbeschermers, moet je de temperatuur van het been goed in de gaten houden om oververhitting te voorkomen. Bij bandages is de kans op oververhitting groter, omdat de warmte niet gemakkelijk weg kan. 

Hippe accessoire

Voor een mooi en super chique effect vind je bij ons de leukste bandagebandjes!