Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merken

Maten

Kleuren

Materialen

Type

Collectie

Prijzen

×

Springschoenen

51 Artikelen

Springschoenen 

Natuurlijk wil je, naast de benen, ook de kroonrand en de hoeven van je paard of pony beschermen. In ons assortiment zijn veel verschillende springschoenen te vinden van merken zoals Eskadron, BR, QHP en Harry’s Horse. Houd jij van drukke en opvallende prints? O heb je liever een mooie, heldere effen kleur? Of heb jij oog voor details en houd je van lak, bont en strass? Dan ben je bij Epplejeck aan het juiste adres! 

Wat is de functie van springschoenen?

Springschoenen beschermen de hoeven en de kroonrand tegen stoten. Denk aan stoten van takken op buitenrit, het raken van de balk tijdens het springen of de achter hoeven die de voorbenen aantikken. Maar het kan ook zo zijn dat een paard of pony zo ruim loopt, dat ze hun eigen voor hoeven raken. Springschoenen vallen over de kroonrand, hoefballen en deels over de hoeven van je paard of pony. Springschoenen dienen alleen aan de voor hoeven gebruikt te worden. Ze hebben een sterke klittenbandsluiting met overslag zodat de springschoen goed op zijn plek blijft zitten. Springschoenen zijn allround te gebruiken en dus niet discipline gebonden. 

Waar moet ik op letten bij het gebruiken van springschoenen?

Net als bij andere beenbescherming, is de goede maat belangrijk. Een springschoen moet goed passen zodat je paard of pony niet gehinderd wordt en de springschoen goed blijft zitten tijdens het rijden.