Wensenlijst Categorieën

Transportbeschermers

11 Artikelen

Transportbeschermers

Bij Epplejeck vind je verschillende transportbeschermers: voor zowel de benen als de staart van je paard of pony. Transportbeschermers zijn verkrijgbaar in Basic kleurtjes of met printjes van merken zoals Bucas en Epplejeck huismerk. Staartbeschermers van merken als Eskadron, Bucas en Premiere zijn te vinden in ons assortiment. Tot slot vind je de handige trailer oplaadhulp van QHP

Wat is de functie van transportbeschermers?

De functie van transportbeschermers is het beschermen van de benen van je paard of pony tijdens transport. Als je op wedstrijd gaat, zorgen transportbeschermers er ook voor dat de benen van je paard of pony schoon blijven. Transportbeschermers worden verkocht als set voor de voor- en achterbenen.
Bij Epplejeck vind je ook transport en stalbeschermers in één. Deze beschermers kunnen zowel tijdens transport en op stal worden gedragen.
Het is belangrijk dat transportbeschermers van goed ademend materiaal zijn gemaakt, om oververhitting te voorkomen. 

Wat is de functie van een staarbeschermer?

De functie van een staartbeschermer is het schoonhouden en beschermen van de staart tijdens transport. Veel paarden en pony’s schuren langs de achterste stang van de trailer tijdens transport of mesten in hun eigen staart. Hier wordt jij natuurlijk niet zo blij van als je net die ene belangrijke wedstrijd hebt.
Let op: een staartbeschermer die te strak is, knelt de haren van de staartwortel af. De haren zullen vervolgens uitvallen. Een andere gevolg van een te strakke staartbeschermer is dat de complete staartwortel wordt afgekneld en de doorbloeding wordt belemmerd, wat nare gevolgen heeft. Let er dus goed op dat je staartbeschermer niet te strak of te los zit! Een te losse staartbeschermer zal afglijden.