Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merken

Maten

Kleuren

Materialen

Type

Soort

Voering

Collectie

Prijzen

×

Vliegendekens

52 Artikelen

Vliegen-en eczeemdekens

Fly fly away.

Vliegendekens en eczeemdekens zijn te verkrijgen bij Epplejeck. Zo zijn er eczeemdekens met een extra fijne stof waardoor zelfs de kleinste mugjes niet doorheen komen, maar ook trendy vliegendekens met leuke printjes bestaande uit verschillende materialen. Vliegendekens en Eczeemdekens zijn zeer geschikt voor paarden en pony’s die in de zomer last hebben van muggen, vliegen en andere insecten. Populaire merken voor vliegen- en eczeemdekens zijn Horsegear, Epplejeck, Bucas, Horseware en Shires en zijn verkrijgbaar vanaf maat 125cm.

Eczeemdekens vs. vliegendekens

Wat is het verschil tussen een vliegendeken en eczeemdeken? Eczeemdekens zijn gemaakt voor paarden met zomereczeem. Een paard met zomereczeem krijgt een allergische reactie wanneer hij gebeten wordt door de culicoïde mug (ook wel knut genoemd). Wanneer je paard gebeten wordt door zo'n mug, ontstaat er hevige irritatie en jeuk. Om deze jeuk en irritatie zoveel mogelijk te verlichten zal je paard gaan schuren. Je paard kan zo hevig schuren dat de manen, staart en huid beschadigen. Er ontstaan kale of zelfs open plekken. Door een paard met zomereczeem op tijd een eczeemdeken op te doen, kun je dit zoveel mogelijk voorkomen. De culicoïde mug wordt actief bij temperaturen vanaf 10 graden. Het is daarom aan te raden om de eczeemdeken vroeg in het voorjaar (rond maart) op te doen. Eczeemdekens hebben een extra fijne maas waar de mug niet doorheen kan bijten. Doordat eczeemdekens volledig afgesloten zijn, kan de mug ook niet bij zijn favoriete plekjes (warme plekken zoals buik, oksels en manen) komen. De meeste eczeemdekens zijn UV werend en goed ademend zodat je paard het niet te warm krijgt. Daarnaast zijn er ook eczeemdekens met zebraprint. Deze staan niet alleen leuk, maar hebben ook een duidelijke werking. Meer weten over zomereczeem en de zebraprint? Lees dan onze informatieve blog.
Vliegendekens beschermen ook tegen vliegen en andere insecten en is doorgaans gemaakt van polyester mesh wat iets minder fijnmazig is. Epplejeck heeft verschillende modellen vliegendekens. Zo kun je kiezen uit UV-werende, extra brede staartflap, buitflap en afneembare of vaste hals.
Wat is het verschil tussen een vliegendeken en eczeemdeken? Eczeemdekens zijn gemaakt voor paarden met zomereczeem. Wanneer je

Bestel gratis online vanaf 49 euro. Betaal achteraf binnen 14 dagen. Ruilen of retourneren? Dat kan gemakkelijk binnen 14 dagen. Ben je meer een eerst vergelijken, voelen, passen en dan kopen type? Kom dan shoppen in één van onze 11 filialen