Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merken

Maten

Kleuren

Materialen

Type

Soort

Collectie

Prijzen

×

Vliegendekens

34 Artikelen

Vliegen- en eczeemdekens 

Fly fly away!

In ons assortiment vind je een ruim aanbod aan vliegendekens en eczeemdekens van merken zoals Horseware, Bucas, Shires en Epplejeck. Van verschillende kleurtjes tot hippe printjes, met of zonder hals, bij Epplejeck vind je het allemaal. Zowel vliegen- als eczeemdekens zijn verkrijgbaar vanaf maat 105cm.

Vliegendekens vs. Eczeemdekens
Wat zijn de verschillen tussen een vliegen- en eczeemdeken? Het is eigenlijk heel simpel: eczeemdekens zijn gemaakt voor paarden met zomereczeem, ook wel staart- en maneneczeem genoemd. Een paard of pony met zomereczeem krijgt een allergische reactie wanneer hij of zij gebeten wordt door de culicoïde mug (ook wel knut genoemd). Deze allergische reactie bestaat uit hevige irritatie en jeuk. Als gevolg hiervan zal je paard of pony gaan schuren tegen alles wat ze kunnen vinden. Er ontstaan kale en soms zelf open plekken. Door een paard of pony met zomereczeem al vroeg een eczeemdeken op te doen, kun je dit al zoveel mogelijk voorkomen. Eczeemdekens hebben een extra fijne maas waar zelfs de kleine mugjes niet doorheen kunnen komen of doorheen kunnen bijten. Doordat eczeemdekens volledig afgesloten zijn, kan de mug ook niet bij zijn favoriete plekjes zoals de manen, oksel en buik. De meeste eczeemdekens zijn UV-werend en goed ademend zodat je paard of pony het niet te warm krijgt onder de deken.
De culicoïde mug wordt al actief bij temperaturen vanaf 10 graden, afhankelijk van het weer. Het is daarom aan te raden om de eczeemdeken vroeg in het voorjaar (rond maart) op te doen. Je ziet de mug voornamelijk met vochtig, drukkend en windstil weer in een bosrijke omgeving en in vochtige gebieden.
Vliegendekens zijn gemaakt van polyester mesh waardoor de deken iets minder fijnmazig is. Ook vliegendekens beschermen je paard of pony tegen vliegen, muggen en andere insecten. 

Uitrij-vliegendekens

Word je tijdens het rijden ook steeds lastig gevallen door vliegen, muggen en insecten? En worden zowel jij als je paard of pony daar helemaal gek van? Wij hebben de oplossing! In ons assortiment vind je namelijk uit-rijvliegendekens. Dit zijn vliegendekens met of zonder hals met zadeluitsparing zodat je het deken over of onder het zweetblad kan bevestigen. Ideaal tijdens het uitstappen of op buitenrit!

Trend: Zebraprint!

Je ziet het tegenwoordig overal: paarden en pony’s met zebra vliegen- en eczeemdekens of met stoepkrijtstrepen over het hele lichaam. Maar waarom? Nou, dit is niet alleen voor de leuk. Zebraprint heeft namelijk een wetenschappelijk bewezen functie: het houdt meer dan 70% van de muggen en insecten op afstand, omdat ze gedesoriënteerd en in de war raken van de strepen. Veel meer rust in de buurt van jouw paard of pony dus!