Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merken

Maten

Kleuren

Materialen

Collectie

Prijzen

×
  • van 10

Zadeldekken

234 Artikelen
  • van 10

Zadeldekken 

You can never have too many saddle pads

Ben je op zoek naar een nieuw zadeldek? Een eyecatcher die je look helemaal af maakt? Bij Epplejeck vind je meer dan 100 verschillende modellen uit de laatste collecties in de meest hippe kleurtjes en vrolijkste printjes. Of je nou op zoek ben naar een luxe Anky dekje, een vrolijk dekje van HV Polo, de nieuwste collectie van Eskadron of een stoer Eurostar zadeldek, het perfecte zadeldek vind je gegarandeerd.

Wat is het doel van een zadeldek?

Een zadeldek zorgt ervoor dat het zadel comfortabel op de rug van je paard zodat het zadel niet schuurt. Naast het beschermen van de paardenrug is een zadeldek ademend en neemt het zweet op. Zo wordt je zadel beschermt tegen zweetplekken, wat zorgt voor een betere conditie van het leer. 

Hoe weet ik welk zadeldek ik moet kiezen?

Bij Epplejeck heb je keuze uit dressuur- en veelzijdigheidsdekjes. Dressuurdekjes zijn gemaakt voor onder een dressuurzadel, en hebben net als een dressuurzadel een recht, lang model. Veelzijdigheidsdekjes passen zowel onder een spring- als veelzijdigheidszadel. Veelzijdigheidsdekjes zijn aan de voorkant ronder en zijn korter van model. De maat van je zadeldek hangt af van de stokmaat van je paard of pony en de inch maat van je zadel. 
  • Shetlanderzadel: zadeldekje maat shet 
  • Zadel 15-15,5 inch: zadeldekje maat pony 
  • Zadel 16-16,5 inch: zadeldekje maar cob 
  • Zadel vanaf 17 inch: zadeldekje maar full 

Hoe houd ik mijn zadeldek netjes?

De meeste zadeldekken kunnen gewassen worden op 30 graden in de wasmachine. Raadpleeg voor het wassen het was label aan de onderkant van je zadeldek. Liever geen paardenhaar in je wasmachine? Dan kun je bij Epplejeck je zadeldek laten wassen bij onze dekenwasservice!