Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merken

Maten

Kleuren

Materialen

Collectie

Prijzen

×
  • van 10

Zadeldekken

218 Artikelen
  • van 10

Zadeldekken 

You can never have too much saddle pads! 
Met keuze uit meer dan 100 verschillende modellen, hippe printjes, vrolijke kleurtjes en de nieuwste collecties, vind je altijd het zadeldek waar je al zo lang naar op zoek bent. Of je nou op zoek ben naar een luxe Anky pad, een vrolijk dekje van HV Polo, de nieuwste collectie van Eskadron of een stoere Eurostar: het zadeldek wat het beste bij jou past vind je bij Epplejeck. Van maat shet tot maar paard heb je ruime keuze uit zowel dressuur- als veelzijdigheidsdekjes. 

Wat is het doel van een zadeldek?

Een zadeldek zorgt ervoor dat het zadel comfortabel op de rug van je paard of pony ligt en voorkomt schuren van het zadel. Naast het beschermen van de paardenrug is een zadeldek ademend en neemt het zweet op. Zo wordt ook je zadel beschermt tegen zweetplekken wat zorgt voor een betere conditie van het leer. 

Hoe weet ik welk zadeldek ik moet kiezen?

Bij Epplejeck heb je keuze uit dressuur- en veelzijdigheidsdekjes. Dressuurdekjes zijn gemaakt voor onder een dressuurzadel, en hebben net als een dressuurzadel een recht, lang model. Veelzijdigheidsdekjes passen zowel onder een spring- als veelzijdigheidszadel. Veelzijdigheidsdekjes zijn aan de voorkant ronder en zijn korter van model. De maat van je zadeldek hangt af van de stokmaat van je paard of pony en de inch maat van je zadel. 
  • Shetlanderzadel: zadeldekje maat shet 
  • Zadel 15-15,5 inch: zadeldekje maat pony 
  • Zadel 16-16,5 inch: zadeldekje maar cob 
  • Zadel vanaf 17 inch: zadeldekje maar full 

Hoe houd ik mijn zadeldek netjes?

De meeste zadeldekken kunnen gewassen worden op 30 graden in de wasmachine. Raadpleeg voor het wassen het was label aan de onderkant van je zadeldek. Liever geen paardenhaar in je wasmachine? Dan kun je bij Epplejeck je zadeldek laten wassen bij onze dekenwasservice!