Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merk

Maat

Kleur

Materialen

Prijzen

×

Minichaps

29 Artikelen

Chaps voor paardrijden

Ben je op zoek naar nieuwe chaps voor paardrijden? Bij Epplejeck vind je een gevarieerde collectie aan minichaps. Hierdoor kun je kiezen uit minichaps met sportieve, luxe en hippe looks en designs. Chaps voor paardrijden worden gedragen om de onderbenen en zijn makkelijk te combineren met een paar jodhpurs. Dit biedt dezelfde look en feel als het rijden met laarzen. Het verschil tussen rijden met chaps en rijlaarzen zit 'm in het comfort en bewegingsvrijheid. Dankzij de twee losse onderdelen van minichaps en jodhpurs ervaar je tijdens het rijden meer bewegingsvrijheid. Bij rijlaarzen is er minder bewegingsvrijheid rondom je enkel.

In het wedstrijdreglement van de KNHS staat aangegeven dat het is toegestaan om met chaps te rijden op wedstrijden. Met chaps op wedstrijd rijden is toegestaan wanneer de combinatie van chaps en laarzen bestaan uit dezelfde kleur leer.

Soorten chaps

Combineer minichaps met comfortabele jodhpurs en creëer een chique look. Chaps zijn beschikbaar in verschillende materialen. Zo bestaan er laarzen die gemaakt zijn van (kunst)leer of suède en hebben doorgaans een elastische inzet waardoor deze een mooie slimfit hebben. De binnenzijde is gemaakt van glad leer ter bescherming van het zadel. Aan de onderkant zit een elastische lus waar je voet doorheen gaat zodat de chap mooi op zijn plaats blijft liggen. Met een drukknoop bij de rits voorkom je dat de rits tijdens het rijden opengaat.

Ariat chaps bestellen? Bekijk ons aanbod online! Ontdek hier onder andere ook chaps van de merken Epplejeck, Tonics en Petrie. In onze collectie vind je goedkope chaps voor paardrijden. Maar ook kwaliteits chaps in een hogere prijsklasse. Bestel nu en betaal achteraf!