Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merk

Maat

Kleur

Materialen

Type

Prijzen

×
  • van 4

Veiligheidshelmen

87 Artikelen
  • van 4

Caps voor paardrijden

Met een brede selectie paardrijcaps slaag je bij Epplejeck gegarandeerd. Kies een cap met een glimmertje, glittertje, patroontje of in het zwart, bruin of andere hippe kleur. In ons assortiment vind je paardrijcaps voor volwassenen en kinderen. Een cap voor paardrijden is bij wedstrijden en maneges verplicht. Het dragen van een cap zorgt ervoor dat je hoofd wordt beschermd tijdens een lelijke val en kan ernstig hoofdletsel voorkomen. Hoe betrouwbaar je paard of pony ook is, het risico op een val bestaat altijd. Daarnaast kun je bij een val een hoef of been van je paard tegen je hoofd krijgen. Een veiligheidshelm is daarom altijd verplicht. Epplejeck heeft veiligheidshelmen van onder andere de merken Uvex, Charles Owen, Kep Italia en Harry's Horse.

Pasvorm paardrijcap

Hoe kies ik een paardrijcap? Een paardrijcap moet niet te strak of te los zitten. Als je cap te strak zit, kan je hierdoor hoofdpijn krijgen. Als je cap te los zit, kan deze tijdens het paardrijden van je hoofd glijden. Hoe meet je de maat van je hoofd? Er zijn verschillende maten in paardrijcaps. Deze maat wordt altijd aangegeven in centimeters. Je hebt dus de omtrek van je hoofd in centimeters nodig. Dit kun je meten met een meetlint of door simpelweg een aantal caps te passen. Is de omtrek van je hoofd bijvoorbeeld 55 cm? Kies dan een paardrijcap met maatvoering 55. Wil je liever in een video zien hoe je een cap moet passen? EJ-er Manon laat het je in deze video zien.

Wil je een handige tip om te weten of je cap goed past?

Daar hebben wij natuurlijk een handig trucje voor. Doe de cap die je hebt uitgekozen op je hoofd. Doe het kinbandje niet vast en buig mét je hoofd voorover. Wanneer de cap netjes op je hoofd blijft zitten, is de maat van de paardrijcap goed. Op deze manier weet je dat je de juiste capmaat hebt gekozen. Heb jij je favoriete cap gevonden? Zorg er dan voor dat het kinbandje goed zit. Een kinbandje van een cap moet niet te los of te strak zitten. Het kinbandje zit goed als jij je mond nog open kan doen met het kinbandje.

Verstelbare veiligheidshelmen

Zit je tussen 2 capmaten in of ben je nog in de groei? Dan kan een verstelbare paardrijhelm een goede optie voor jou zijn. Je hebt namelijk keuze uit een ‘vaste maat’ of een verstelbare cap. Een verstelbare cap kun je door middel van een draaiknop afstellen op de juiste maat. Is de omtrek van jouw hoofd bijvoorbeeld 54,5 cm? Kies dan een paardrijcap die verstelbaar is tussen maten 53 en 55. Met de draaiknoop kun je de rijhelm altijd op de juiste maat afstellen. Met name voor kinderen zijn verstelbare caps eigenlijk onmisbaar. Een goede paardrijcap kan op deze manier met ze meegroeien. Ten slotte kun je bij sommige merken, zoals QHP en Kep Italia, kiezen uit twee verschillende soorten binnenvoeringen. Deze merken hebben speciale voeringen voor een rond of ovaal hoofd. Hierdoor sluit de cap nog beter en mooier aan om je hoofd. Happy riding and safety first!