Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merk

Maat

Kleur

Materialen

Type

Prijzen

×

Veiligheidshelmen

68 Artikelen

Veiligheidshelmen

Life is hard, wear a helmet.

Draag jij al een veiligheidshelm tijdens het paardrijden? Afhankelijk van het materiaal waarvan de cap gemaakt is, heeft je cap een gemiddelde levensduur van ongeveer 3-7 jaar. De levensduur hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan klimaat, UV-straling en temperatuur.

De meeste veiligheidshelmen zijn gemaakt van kunststoffen (zoals polycarbonaat). Dit materiaal wordt door warmte en UV-licht weker gemaakt, waardoor de helm op den duur bros wordt. Het is daarom belangrijk dat wanneer je de cap niet gebruik, deze neerlegt op een donkere plek wat op kamertemperatuur is.
Mocht je tijdens een val op je hoofd (en daardoor op je cap) gevallen zijn, dan kunnen er binnen in scheurtjes of barstjes zijn ontstaan die je in eerste instantie niet kunt zien of voelen. Het is daarom aan te raden om na een val je cap te vervangen.

Gelukkig vind je in ons assortiment tal van leuke en moderne veiligheidshelmen. Hier vind je paardrijcaps van onder andere onder andere de merken Uvex, Charles Owen en Harry's Horse.
Kies uit een trendy cap met schitterende swarovski details of een sportieve cap met luxe afwerkingen. Er zijn paardrijcaps met suède bekleding voor een klassieke uitstraling, maar ook shiny caps met een gladde afwerking wat zorgt voor een stoere look. Je kunt ook kiezen voor caps met een leren bekleding of titaniumlook. Er is daarbij ook genoeg keuze in kleur. Naast klassieke zwart, bruin en blauw vind je in ons assortiment ook witte modellen en caps met een denimlook. 

Wil je weten welke maat je het beste kunt nemen? Je kunt jouw maat het beste bepalen door met een meetlint je hoofdomtrek op te meten. Het aantal centimeters is jouw maat. Per merk en model kan de maatvoering verschillen. Kijk daarom per cap welke maatvoering bij jouw gemeten maat hoort. Zo zijn er ook verstelbare caps. Deze caps hebben een draaiknop waarmee je de pasvorm van de cap groter en kleiner kunt maken. Dit staat dan bij de omschrijving van de cap aangegeven.

Wanneer je eenmaal de juiste maat hebt gevonden, is het belangrijk dat de cap comfortabel om je hoof zit en goed ventilerend is. Veel caps hebben een anti-bacteriële en uitneembare voering. Deze kun je wassen zodat de voering lang fris blijft.  
Alle veiligheidshelmen in ons assortiment voldoen aan de laatste veiligheidsnormen en zijn voorzien van de beste technieken.