Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merken

Maten

Kleuren

Type

Collectie

Prijzen

×

Beenbeschermers

49 Artikelen

Beenbeschermers 

Als ruiter wil je natuurlijk de benen van je paard of pony extra goed beschermen. Bij Epplejeck heb je keuze uit verschillende modellen, kleuren en merken zoals Eskadron, Anky, LeMieux en Harry’s Horse. Je vindt beenbeschermers in de maten (mini) shetlander tot extra groot. 

Wat is de functie van beenbeschermers?

Het grootste voordeel van beenbeschermers is dat beenbeschermers 3-in-1 bescherming bieden, zowel tegen aantikken als tegen invloeden van buitenaf. Ook bieden 3-in-1 beschermers extra ondersteuning. Deze beenbeschermers zijn allround te gebruiken, het maakt dus niet uit of je een recreatieve-, dressuur-, spring- of enduranceruiter bent. Zoals je misschien al hebt gezien, bieden wij verschillende modellen beenbeschermers. Iedere beenbeschermer heeft zijn eigen voordelen en dankzij ons ruime aanbod vind jij zeker een beenbeschermer die perfect bij jullie past!

Welke beenbeschermer past het best bij mij?

Zoals je al gelezen hebt zijn beenbeschermers allround te gebruiken, het maakt dus niet uit welke discipline je rijdt.
Beenbeschermers zoals de Epplejeck Proline, BR Pro Max, Eskadron All-round en Anky Technical hebben een harde, naar het paardenbeen gevormde, kunstof schaal voor optimale bescherming. Aan de binnenzijde hebben deze beenbeschermers een sterke, schok dempende neopreen binnen voering van 5mm. Het zijn luxe beenbeschermers met aan de buitenzijde een stoere leatherlook. De beenbeschermers zijn vuilafstotend en gemakkelijk schoon te maken.
Een andere populaire beenbeschermer is de Harry’s Horse Flextrainer en de vergelijkbare Eskadron Allround FauxFur. Deze beenbeschermers zijn multifunctioneel en voorzien van een speciale voering met imitatiebont, wat oververhitting tijdens de training voorkomt. Je paard of pony heeft veel bewegingsvrijheid en de beschermers kunnen in de wasmachine worden gewassen op 30 graden.
Daarnaast vind je in ons assortiment pijpkousen.

Waar moet ik op letten bij het gebruik van beenbeschermers?

In tegenstelling tot andere soorten bescherming, moet je er bij beenbeschermers rekening mee houden dat voor en achter los van elkaar worden verkocht. De beschermers voor de achterbenen van je paard of pony moeten vaak een maat groter dan voor.
Net als bij andere soorten bescherming is het belangrijk dat je de goede maat aanschaft. Ook beenbeschermers mogen niet te strak zitten en moeten goed ventileren. Mocht het toch warm worden onder de beschermers, raden wij aan om beenbeschermers tijdens het uitstappen af te doen, zodat de pezen van je paard of pony niet te snel afkoelen.
.