Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merk

Kleur

Type

Prijzen

×

Toiletteren

29 Artikelen

Toiletteren

Of je nu op wedstrijd gaat of aan het oefenen bent voor het NK Vlechten, voor toiletteer spullen zit je bij Epplejeck goed! Je vind in ons assortiment veel verschillende elastiekjes om je vlecht helemaal af te maken: van standaard kleurtjes tot veel verschillende vrolijke kleurtjes, schattige strikjes of luxe strass steentjes. Daarnaast vind je een uitdunschaar en verschillende toiletscharen, vrolijke mannenkammen en handige invlechthulpen! 

Wat is het doel van toiletteren?

Het doel van toiletteren is het mooier maken van je paard of pony. Onder toiletteren valt het invlechten van de manen en/of staart. Ook het uitdunnen of knippen van de manen en staart, het knippen van een baard, tastharen, ‘derde oor’ (plukje manen waar het hoofdstel ligt afknippen) en scheren.

Invlechten

Voordat je begint met invlechten is het belangrijk dat de manen en staart van je paard of pony goed uitgekamd zijn. Dit doe je met een speciale staart en manenborstel, een manenkam enantiklit. Vervolgens kun je gebruik maken van een invlechthulp: een kammetje die de plukken haar van elkaar scheidt zodat je mooie gelijke vlechten kunt maken. In ons assortiment vind je een Vlechtkammetje Plastic en LeMieux Invlechthulp Top Zop. Vervolgens doe je een elastiekje om je vlecht. In ons assortiment vind je basic elastiekjes in de kleuren zwart, wit en bruin. Maar je vind ook gekleurde elastiekjes. Om je vlecht de finishing touch te geven kun je een showbow of leuke strass elastiekjes gebruiken. In ons assortiment vind je ook invlechtgaren en een doorsteeknaald om je vlechten of knotjes extra stevig vast te zetten.

Invlechten met de Quick Knot

De nieuwste hype op het gebied van invlechten is het gebruik van de Quick Knot. De Quick Knot zorgt ervoor dat je op een innovatieve manier veel sneller je knotjes hebt ingedraaid. De Quick Knot verpakking bevat 100 pinnen die je in plaats van naald en draad gebruikt om de knot vast te maken. Bekijk hier de video waarin productgoeroe Manon de Quick Knot test. Zij deelt haar ervaring met de Quick Knot en laat zien hoe zij roosjes in de manen van haar paard maakt.

Manen en staart uitdunnen

Als je paard of pony erg dikke manen heeft kan dit erg in de weg zitten als je regelmatig moet vlechten. In de zomer kan het ook behoorlijk warm worden onder zo’n dikke bos manen. Het is dan zowel voor jou als je paard of pony fijn om de manen wat dunner te maken. Hiervoor vind je in ons assortiment een Epplejeck Uitdunschaar, een schaar die aan beide zijden is voorzien van kartels waardoor de manen bij iedere knip iets dunner worden. Uitdunnen kan ook met een Inklapbaar Manen Trimmesje. De ruimte tussen de tandjes werkt als mesje, waardoor je de manen kunt afsnijden. Ook de staart kun je met beide producten uitdunnen.

Knippen

De baard van je paard of pony kan soms erg lang worden en er niet meer netjes uitzien. Dan kun je de baard gewoon knippen met een toiletteerschaar. Houd er wel rekening mee dat de baard als functie heeft om water (regen) af te voeren, wat dus niet meer mogelijk is als je de baard afknipt.
Als de staart van je paard of pony te lang is, kun je deze zonder problemen afknippen met een toiletteerschaar. Soms kunnen de manen van je paard of pony best vervelend zijn met het omdoen van het halster of hoofdstel. Het plukje manen achter de oren, op de plaats waar het halster en hoofdstel komt te liggen, wordt het derde oor genoemd. Door het oor van je paard of pony naar achteren te duwen zie je hoeveel je moet wegknippen. Als je dit teveel vindt kun je natuurlijk ook minder wegknippen. Ook de plukken haar die soms uit de oren van je paard of pony steken, kun je gewoon afknippen met een toiletteerschaar.
Een toiletteerschaar is een licht gebogen schaar met een stompe punt voor de veiligheid. In ons assortiment vind je zowel een grote toiletteerschaar als een kleine toiletteerschaar.

Handige accessoires

Handig tijdens het invlechten en/of toiletteren: een QHP opstapkrukje! Dit krukje is super vrolijk door de leuke stippen print en de vele verschillende kleurtjes. Heb jij handen te weinig met invlechten of knippen? Gebruik dan QHP heuptas met invlechtset. Dit heuptasje is erg handig om te gebruiken tijdens het invlechten en toiletteren. Op deze manier heb je altijd je invlechtspulletjes bij de hand.