Wensenlijst Categorieën

Glans & antiklit

29 Artikelen

Glans en antiklit

Bij Epplejeck vind je een ruim aanbod aan antiklitspray en glansspray, van merken zoals Cowboy Magic, NAF en Epplejeck. Onmisbaar in je poestkist!

Waarvoor gebruik ik antiklit spray?

Antiklit spray gebruik je in de staart en manen van je paard of pony, en bij sommige koudbloed rassen is antiklit ook ideaal voor de sokken! Je gebruikt antiklit voor hetzelfde doel als bij mensen: het haar makkelijk doorkam baar maken.
Voordat je gebruik maakt van antiklit, is het belangrijk dat je de meeste knopen al uit de manen en/of staar hebt gehaald met je vinger. Spray de antiklit gelijkmatig in de manen en/of staart en begin daarna voorzichtig met uitkammen of borstelen. De meeste antiklitsprays geven ook nog eens een mooie glans mee!

Waarvoor gebruik ik glansspray?

Glansspray kun je gebruiken om je paard of pony net extra te laten shinen. Glansspray kun je gebruiken in zowel de manen als staart en op de vacht van je paard of pony. Wij raden het af om glansspray of het hoofd te gebruiken, omdat de kans aanwezig is dat het in de ogen van je paard of pony terecht komt wat leidt tot irritatie. Je kunt wel een beetje glansspray aanbrengen op een borsteltje en daarmee op het hoofd van je paard of pony. Let er wel op, de meeste glanssprays worden erg glad, probeer dus te voorkomen dat je op de plek van het zadel spuit.