Wensenlijst Categorieën

Bodyprotectors

6 Artikelen

Bodyprotector voor paardrijden

De naam zegt het al, een bodyprotector beschermt je lichaam. Het nu van een bodyprotector is bescherming van je wervelkolom, ribben en alle onderliggende organen bij een val van je paard of pony. Hiermee voorkom je ernstige paardrijblessures.

Om ervoor te zorgen dat een bodyprotector de juiste bescherming biedt, dien je met een aantal punten rekening te houden; zo moet de voorkant minimaal 25mm onder de laatste rib zitten zonder dat je belemmerd wordt bij het vooroverbuigen tijdens het rijden.
De bovenkant van de achterzijde van de bodyprotector moet net tot aan de uitstekende nekwervel aan het begin van de nek komen. Dit is de zevende nekwervel. De achterkant van de bodyprotector met tijdens het rijden het zadel niet raken. Dit kun je testen door bijvoorbeeld op een stoel te zitten. De bodyprotector moet redelijk strak zitten zodat deze tijdens het rijden niet gaat verschuiven.
Daarbij dien je de bodyprotector zo dicht mogelijk op je huid te dragen. Een shirt, polo of thermokleding kan wel onder de bodyprotector gedragen worden.

Er zijn drie verschillende levels voor bodyprotectors. Door middel van deze levels wordt er onderscheid gemaakt in de mate van veiligheid en waarvoor deze geschikt zijn. Level 1 heeft een zwarte label en is geschikt voor jockeys. Level 2 heeft een bruin label en is bedoeld voor ruiters die rijden op een zachte ondergrond. De laatste level, level 3 met paarse label is geschikt voor ruiters tijdens het springen en rijden op een harde ondergrond. Ook beginnende ruiters hebben het meeste baat bij bodyprotectors van level 3.

Bodyprotectors voor paardrijden zijn doorgaans opgebouwd uit schuimpanelen die zacht en flexibel zijn waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt. Er zijn ook bodyprotectors gemaakt van memoryfoam. Deze vormt zich geheel naar je lichaam voor optimale prestaties.

Bodyprotector online bestellen? Bestel gemakkelijk en snel bij Epplejeck. Betaal je bestelling achteraf en boven de 49,- wordt deze gratis verzonden. Wil je de bodyprotector liever eerst passen? Kom dan naar één van onze Superstores.