Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Het regent, het regent, de paardjes worden nat!

Het is natuurlijk nog zomer, maar helaas zijn er ook al een aantal dagen met regen geweest. Zo ook vandaag... Daarom vond ik het tijd voor een eerste blog over de regendeken van Epplejeck. In het najaar kunnen de temperaturen soms nog best hoog zijn, maar ook dan wil je je paard beschermen tegen de regen. In dit geval kun je dan kiezen voor een regendeken zonder vulling. Een soort regenjas eigenlijk.

Alle Epplejeck regendekens hebben namelijk een uniek honingraat membraan. Dit is een dunne laag stof in een motiefje van een honingraat. Deze laag zit tussen de nylon voering en de waterdichte buitenstof. Dit zorgt voor een goede luchtcirculatie. Wanneer de nylon voering rechtstreeks tegen de waterdichte buitenstof zou zitten, kan er geen circulatie plaatsvinden. Er ontstaat dan condens onder de deken, waardoor zowel de binnenkant van de deken als je paard klam en plakkerig aanvoelt. Met een regendeken van Epplejeck heeft je paard hier dus geen last van.

Als je op zoek bent naar een regendeken, speelt de mate van waterdichtheid een belangrijke rol. Je wilt dus weten welke waterdichtheid het beste bij jouw paardje past. Maar hoe weet je dit? Het hangt er van af hoe je paard gehuisvest is. De waterdichtheid wordt uitgedrukt in millimeterdruk per m2 en is onderverdeeld in drie gradaties: waterafstotend, waterdicht en absoluut waterdicht. Lastig, maar ik zal het proberen uit te leggen:

Tot 1000 mm/m2 is een deken waterafstotend, dit betekent dat de deken beschermt tegen lichte motregen en kleine buitjes. 1000 tot 3000 mm/m2 betekent dat de deken waterdicht is. Ondanks dat de stof goed waterdicht is, zijn de naden vaak doorgestikt waardoor, bij heftige of langdurige regenbuien, de deken op de naden kan gaan lekken. Staat je paard langdurig of zelfs dag en nacht buiten, is het aan te raden om een deken te kiezen met een waterdichtheid van 3000 mm/m2 of meer. De kans op doorlekken is bij deze dekens minimaal! Bedenk je wel, door extreem weer of harde wind kan er altijd regen onder de deken waaien, ook al is de deken nog zo goed waterdicht.

Succes met de aankoop van jouw regendeken!
Shop hier onze regendekens.

Love, Jecky

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.