Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Gastblog NML Health: PUUR Tendo. Goed voorbereid een actieve zomer in!

Het is zomer! Tijd om te genieten van lange dagen en mooi weer. Uren met je paard erop uit: buitenritten langs het strand, door de bossen of lekker spelen in de wei. Hoe heerlijk is dat? De zomer vraagt om actie. Echter, een misstap is zo gemaakt en een peesblessure kan een spelbreker zijn. Om te zorgen dat je zorgeloos met je paard van het buitenleven kunt genieten, kun je maar beter goed voorbereid zijn. PUUR Tendo is hierin je beste maatje.



Lange buitenritten
Ook onze paarden genieten van een actieve zomer: lekker spelen in de wei en mee op lange buitenritten. Helaas gebeuren er soms ongelukjes en een peesblessure is niet altijd te voorkomen. Niet fijn. 

Hardnekkige pezen
Een peesblessure is vaak hardnekkig. Pezen vormen de verbinding tussen spieren en botten. Pezen zelf kunnen niet korter of langer worden, de beweging wordt veroorzaakt door de spier waar ze aan vastzitten. Pezen zijn slecht doorbloed, waardoor afvalstoffen moeilijk afgevoerd en voedingsstoffen slecht aangevoerd kunnen worden. Herstel van een peesblessure kost hierdoor veel tijd. 

Onderbenen
De meeste peesblessures komen voor aan de pezen in de onderbenen. Zorgvuldige revalidatie en een geleidelijke opbouw van de belasting is zeer belangrijk. Soms duurt het langer dan een jaar voordat het herstel volledig is. Kans op een nieuwe blessure aan de pees is groter als het paard al eerder aan die pees een peesprobleem heeft gehad. 

Goede conditie
Met de juiste middelen kun je veel doen om te zorgen dat je paard in een goede conditie blijft. Laat daarbij je dier niet te zwaar worden en zorg voor juiste en voldoende beweging. Vermijd ook stress. Zorg voor een goede spieropbouw door een evenwichtige training van je paard. 

Voorzichtig
Voorzichtigheid als je actief bent met je paard is natuurlijk altijd goed. Maar plezier in bewegen staat wel voorop. Met al deze tips wordt het hopelijk ook voor jouw paard een fijne, onbezorgde zomer. 

Samenstelling
Arnica Montana (valkruid), Curcuma longa, Equisetum arvense (heermoes), Ruta graveolens (wijnruit), Symphytum officinale (gewone smeerwortel). Alc. 21% 

Toediening
Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond, eventueel verdund met een beetje water of op iets lekkers. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd om dat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. Paarden en pony’s: 1-2 daags 20-30 druppels (1 ml = 20 druppels). Goed schudden voor gebruik.
 
Analyse

Ruse eiwit 0,1%, Ruwe celstof 0,1%, ruw vet 0,1%, ruwe as 0,1% natrium 0,002%



Is dit super geschikt voor jouw paard? Shop hier de PUUR Tendo voor 28,95


Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.