Terug naar overzicht

Jacob Janssen - Hoe krijg ik haren uit mijn deken?

maandag, 05 november 2018

Het onderhouden van je Bucas paardendeken: dat is geen hogere wiskunde, maar soms kunnen een aantal tips wel erg handig zijn. Vandaar dat Jacob Janssen van Mobiagenturen een aantal tips heeft.Het reinigen van een Bucas deken
Het reinigen van je Bucas paardendeken is erg belangrijk om de levensduur van jouw paardendeken te behouden en te verlengen. Daarnaast verwijder je door het wassen vuiligheid zoals haren, gras, mest en huidvet.
Bucas dekens mogen gewassen worden op een temperatuur van maximaal 40 graden Celsius, zonder wasverzachter en nooit of te nimmer in de droger. Een gewoon waspoeder of wasmiddel kan de waterproof coating van de deken beschadigen of vernietigen. Voor de Bucas dekens is er een speciale Bucas Blanket Wash verkrijgbaar voor producten met een waterproof coating.
Alleen al die haren… dat is soms nog wel even een dingetje. Haren laten los, met als gevolg dat deze in het klittenband of in de deken gaan zitten. Dit wil je natuurlijk niet!

Hieronder enkele tips om de haren te verwijderen.

Haren verwijderen uit de deken
Gebruik een rubberen bezem of borstel om haren te verwijderen. Je kunt op internet zoeken onder ‘kappersbezem’.
Met een dergelijke bezem/borstel kun je de haren overal uit krijgen. Niet alleen uit de paardendeken, maar ook uit je kleding, deurmat, stoel of bank van je auto.
Ga je jouw Bucas deken ook (laten) wassen? Verwijder de haren zowel voor als na het wassen. Dit is niet alleen goed voor de wasmachine, maar jouw deken ziet er na reinigen én ontharen weer als nieuw uit ;)

Haren en vuil verwijderen uit klittenband
Vaak zit er klittenband aan een paardendeken. Fijn voor de pasvorm of om sluitingen af te schermen, maar het is en blijft klittenband waar van alles aan blijft plakken. Niet alleen haren, maar ook stro en vuil.
Je kunt het vuil verwijderen met een klein staalborsteltje. Hiermee kun je het klittenband super schoon krijgen, zodat het klittenband weer goed plakt.

Veel succes met het schoonmaken en/of wassen van je deken!
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!