Terug naar overzicht

Gastblog Pumps & Paarden: nieuwe cap met speciale binnenschaal

dinsdag, 11 juni 2019

Hebben jullie de nieuwste cap van Back on Track al gezien? Deze cap heeft een speciale binnenschaal en zou daarmee de kans op hersenletsel verkleinen. In dit artikel vertel ik er meer over!


Wat: Veiligheidshelm Back on Track EQ3 Lynx
Waar te koop: Epplejeck, klik hier

Productspecificaties – wat maakt deze cap zo speciaal?

Dit staat op de website van Epplejeck:
“Deze moderne cap is voorzien van het MIPS-veiligheidssysteem. Dit is een extra binnenschaal die enigszins meebeweegt tijdens een val, waardoor de kans op hersenletsel verkleint. Je hersenen zijn namelijk met een laagje vocht verbonden aan je schedel. Bij een val bewegen je hersenen dus een beetje in je hoofd en worden hierbij beschermd. Bij een val van je paard is de klap groter en de kans op hersenletsel ook, maar door dit MIPS-veiligheidssyteem beweegt de binnenschaal van de cap ook een beetje mee, waardoor de klap die je hersenen maken een stuk kleiner is en de kans op hersenletsel kleiner is.

De helm is goedgekeurd volgens de nieuwste veiligheidsnorm VG1. De Zweedse verzekeringsmaatschappij Folksam heeft in 2018 15 verschillende helmen onderzocht naar veiligheid. Hierbij kwam de EQ3 Lynx MIPS van Back on Track als de beste uit de test.

De cap is verkrijgbaar in drie maten en is verstelbaar door middel van een draaikop, voor goede aansluiting op je hoofd. Het heeft uitneembare, wasbare voering en is gemaakt van Coolmax: een materiaal dat een paar graden koeler wordt als het in aanraking komt met transpiratievocht.”Op deze foto kun je goed de gele binnenschaal zien, die een beetje meebeweegt als je valt.

Ik rijd er nu dus zelf ook mee…
Maarja, ik zie het niet zo zitten om zelf te testen of die “flexibele” binnenschaal nu echt zo lekker meebeweegt als je valt en te kijken in hoeverre ik hersenletsel oploop. 😉 Hopelijk vinden jullie dat niet erg, haha! De cap is goedgekeurd volgens de veiligheidsnormen en een Zweedse verzekeringsmaatschappij heeft ‘m (na het testen van 15 verschillende caps en merken) uitgeroepen tot beste keus. Ik vind het een heel fijn idee om zo’n extra veilige cap te dragen, vooral als ik een sprongetje maak of als ik een buitenritje rijd. Dan voelt het toch wel heel safe, deze Back on Track op je hoofd, en ik denk dat dat een heel belangrijk aspect is bij een product als deze.

Ik vind de cap comfortabel zitten en ben heel blij met de draaiknop aan de achterzijde. Op deze manier kun je ‘m pas echt goed laten aansluiten. Daarnaast vind ik de cap ook heel mooi. Het is een sportiever model, maar desondanks heeft het wel een chique uitstraling. Oh, en uiteraard ook heel fijn dat je binnenvoering eruit kunt halen en kunt wassen. Lekker handig en zo blijft je cap toch langer mooi!

Zouden jullie deze cap willen dragen? Laat je reactie achter op mijn Facebookpagina (klik hier) of Instagram (klik hier)!

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!