Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Gastblog Pumps & Paarden: prachtig & chique bitloos hoofdstel

Al een tijdje was ik op zoek naar een fijn bitloos hoofdstel. Het leek mij leuk om die erbij te hebben en het bitloos rijden wat meer op te pakken. Ik was dus helemaal blij toen ik hoorde dat ik als gastblogger voor Epplejeck een nieuw bitloos hoofdstel in hun assortiment mocht ontvangen.


Wat: Bitloos hoofdstel ‘Rebecca’ van F.R.A.
Prijs: €179,95
Waar te koop: Epplejeck, klik hier!

Productspecificaties:
“Zeer soepel leren bitloos hoofdstel met sidepull systeem. Het hoofdstel heeft een zeer luxe frontriem met Swarovski kristallen. Ook aan de zijkant van de neusriem zitten enkele kristallen. Anatomisch gevormd kopstuk en neusriem, die beiden zacht onderlegd zijn. De kaakriem zorgt voor extra stabiliteit. Inclusief zacht leren teugels met klipsluiting, die je aan de neusriem bevestigd.”

Om te beginnen: ik vind het een ontzettend mooi hoofdstel! Door de nodige blingbling is het echt een chique dressuur item, iets wat je niet veel ziet bij bitloze hoofdstellen. Het hoofdstel is een sidepull, het meeste ‘simpele’ systeem – waarbij de teugels aan de neusriem zitten, vergelijkbaar met een halster waar je teugels aan klikt.
Naast de looks, ben ik ook heel blij met de kwaliteit. Ik heb hiervoor al eens een ander bitloos hoofdstel gehad (ook een sidepull), die was vrij goedkoop en dat zag je dan toch een beetje terug in de kwaliteit. Het zat net niet mooi om het hoofd, het materiaal was stroef en het wilde niet mooi vormen… Het Rebecca-hoofdstel heeft daarentegen een aardig groot prijskaartje, maar dat zie je wel heel duidelijk terug in de kwaliteit. Zacht, soepel materiaal en de anatomische neusriem + kopstuk zijn goed gevormd. Het knelt of trekt nergens en Arwen reageert er heel fijn op. Ik ben er blij mee!


Zo’n chique hoofdstel! Ik heb hier de kaakriem wat los hangen, maar eigenlijk hoort deze strakker te zitten. 






Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.