Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Winter survival: Hoe houd jij je voeten warm en droog?

Ben jij ook helemaal klaar met koude voeten tijdens het uitmesten of paardrijden? Dan zijn goede laarzen of schoenen erg belangrijk. Het is dus tijd om na te denken over welke schoenen of laarzen je nodig hebt tijdens het winterseizoen. In deze blog kijken we naar onze favoriete (rij)laarzen en schoenen voor deze herfst en winter!


De perfecte rijlaars voor in de winter

De beste herfst- en winterlaarzen zijn lekker warm. Je wilt er natuurlijk ook nog veilig mee kunnen rijden. Daarom is het belangrijk dat de laarzen stijgbeugelvriendelijke zolen hebben, flexibel rondom je enkels zijn en dus comfortabel zitten. Thermolaarzen om mee paard te rijden hebben een smallere voet en een fijner zoolprofiel. Voorbeelden hiervan zijn de Epplejeck Janouk laarzen met een elastische inzet aan de achterzijde voor een betere pasvorm. De comfortabele laarzen BR Nova Zembla met waterafstotende nylon en klittenbandsluiting zijn ook superfijn voor de koude dagen. Of kies je toch voor de Harry’s Horse Toronto laarzen met rits en reflecterende bies aan de buitenzijde? Ook dit zijn heerlijke, warme thermolaarzen en geschikt om mee te rijden.

Thermolaarzen

Thermolaarzen hebben een warme voering van synthetisch bont. Er zijn thermolaarzen met een lage en hoge schacht. De rubberen zool van deze laarzen hebben een ruw profiel, waardoor je extra grip hebt tijdens het wandelen in de sneeuw of in het modderige terrein rondom de stallen. Ben je op zoek naar een thermolaars of -schoen voor in- en rondom de stal te gebruiken? Bekijk dan eens de heerlijk warme thermolaarzen Global Reflector. Wil je geen grove thermoboots en eigenlijk niet kiezen tussen mode en comfort? Dan zijn de HV Polo Glaslynn de beste keuze voor de fashionista’s onder ons!

Outdoorlaarzen

Outdoorlaarzen zijn vaak gemaakt van nubuckleer of hebben suède details en zijn daardoor erg modieus. Ze hebben een comfortabele, warme voering en een waterdichte voet. Ze zijn perfect voor lange wandelingen of tijdens wedstrijden als je niet op je paard zit. Outdoorlaarzen zijn niet geschikt om mee te rijden en zijn niet altijd volledig waterdicht. Je hebt verschillende modellen, bekijk bijvoorbeeld eens de hoge en waterdichte outdoorlaarzen Horka Highlander. Deze laarzen hebben een suède schacht en decoratieve gespen. De trendy laarzen Ariat Wythburn H2O zijn gevoerd met 200 gram Thinsulate. Houd je meer van een korte laars? Bekijk dan eens de waterdichte outdoorlaarzen Horka Greenwich met een schokdempende TPR (Thermo Plastic Rubber) antislip zool. Met de veter bovenaan de laars waait de koude wind nooit bij je kuiten naar binnen.

Leren jodhpurs

De jodhpurs Epplejeck Inverno Winter met ritssluiting zijn ontworpen om in de winter mee te rijden. Met de voering van imitatie bont krijg je geen koude voeten tijdens de lage temperaturen. Deze comfortabele jodhpur is praktisch om dagelijks mee te rijden en klusjes in- en rondom de stal te doen. Doordat jodphurs maar tot net boven je enkel komen, bieden ze bewegingsvrijheid wat hen onderscheidt van laarzen.

Rubberen jodhpurs

De waterdichte jodhpur Thermo QHP Adult is gevoerd met een synthetische teddy fleece om je voeten te beschermen tegen sneeuw en kou. De elastische inzet aan beide zijkanten zijn bedekt met kunstleer waardoor je voeten en enkels niet nat worden. Vanwege het rubberen materiaal zijn deze jodhpurs eenvoudig schoon te maken en te onderhouden, dus ideaal om te dragen tijdens klusjes in- en rondom de stal.

Stalschoenen

Zeg “gedag” tegen zere voeten met waterdichte stalschoenen. Als je meerdere uren per dag op de stallen of op de boerderij werkt, kunnen stalschoenen zeer nuttig zijn. Stalschoenen of paddocklaarzen zijn comfortabele laarzen voor dagelijks gebruik. Ze zijn gemaakt van stevige, gemakkelijk te reinigen materialen. Met de Ariat Telluride II H2Omet waterdichte PRO™ volnerfleer blijven je voeten garant droog. De antislip Durathread™ zool biedt je betere grip in natte en ijzige omstandigheden. We kennen het allemaal, de tijd van het jaar dat de stallen gemest worden met bevroren- of met sneeuw bedekte grond. Als je dan liever ritsen gebruikt zijn de stalschoenen Quur Trabajar (Exclusief bij Epplejeck) echt iets voor jou.

Wat Moeder Natuur ook voor je in petto heeft, met de juiste waterdichte (rij)laarzen of schoenen heb je in ieder geval geen last meer van koude en natte voeten. Natuurlijk wil je helemaal lekker warm de winter door, check daarom ook nog even onze nieuwe wintercollectie, succes met shoppen! ;-)

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.