Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Pavo Health Boost voor de beste weerstand

Wat moet je doen bij een verhuizing of een andere prominente verandering in de omgeving van je paard? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.



Een verhuizing kan enorm veel stress opleveren voor je paard. Zorg ervoor dat een week nadat hij verhuisd is een lege agenda heeft. Hierdoor kan je paard in alle rust wennen aan de nieuwe omgeving en de nieuwe geluiden. Ook is het geven een wormenkuur aan je paard niet handig vlak na een verhuizing, dit heeft namelijk behoorlijk wat impact op zijn immuunsysteem. 

Wanneer je paard in een kudde komt staan gooi is het niet verstandig op hem meteen in het diepe te gooien. Laat hem eerst even wennen in het peuterbadje. Zet hem bijvoorbeeld eerst naast een paar andere paarden in stal of zet hem op de wei met één of twee paarden.
Laat hem ook geleidelijk wennen aan nieuw ruw- en krachtvoer. Als het mogelijk is, neem dan wat hooi en voer mee van zijn oude stal en meng dit de eerste week door het nieuwe voer. Hierdoor went hij geleidelijk aan de voerverandering. 

Laat hem ook niet plotseling alleen maar buiten of alleen in zijn stal staan. Zorg dat zijn dagindeling hetzelfde blijft en later geleidelijk verandert. 
 
Met supplementen kun je de darmgezondheid van je paard ondersteunen. Tijdens de verhuizing kun je het supplement Pavo Healthboost geven. Dit is een extra boost vol met vitaminen, prebiotica en natuurlijke antioxidanten. Dit geeft de weerstand van je paard net iets extra’s voor tijdens een verhuizing, maar ook voor andere ingrijpende momenten. Denk hierbij aan een operatie of het overleiden van zijn beste maatje. Je kunt het ook gebruiken voor een verminderde conditie of als je paard een dagje ouder wordt.

Bron: https://www. pavo.nl/advies/tips-paard-verhuizen-naar-andere-stal

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.