Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Leer je paard in 5 stappen kusjes geven

Valentijnsdag heeft alles te maken met liefde, en er is niets en niemand van wie we meer houden dan onze paarden. En hoewel elk paard waarschijnlijk heel veel kusjes op zijn neus moet doorstaan van hun baasjes, zou het leuk zijn om ons paard ook wel eens een kusje aan ons terug te laten geven toch?



Dus hier zijn 5 stappen om je paard te leren een kusje te geven! Je hebt er niet veel voor nodig, alleen jezelf, je paard en een heleboel lekkers.
  1. Geef je paard een snoepje, een wortel of iets anders lekkers en doe vervolgens zelf een stap naar achteren. Je paard zal naar je toe komen om nog een traktatie uit je hand te halen. Dit leert je paard om je hand te volgen.
  2. Als je paard eenmaal gewend is je hand te volgen, breng je je hand met iets lekker erin naar je gezicht. Je paard moet je gezicht dan aanraken waar je hand is om het lekkers te pakken.
  3. Geef het lekkers en beloon je paard (ook verbaal!) als hij je gezicht raakt.
  4. Combineer de hand die naar je gezicht beweegt met een spraakcommando, zoals 'kus' of een ander woord naar keuze. Oefen dit zo lang als nodig is totdat je paard het begrijpt, en beloon en loof je paard altijd wanneer hij het goed doet.
  5. Zodra je paard je spraakcommando begrijpt, kun je proberen om je hand niet meer te gebruiken. Dan geeft je paard je op een spraakcommando een kus.

Op deze manier leer je je paard om jou op je wang te kussen. 

Oefening baart kunst! Bij sommige paarden duurt het langer voordat ze begrijpen wat ze moeten doen, terwijl andere paarden maar een paar minuten nodig hebben om te begrijpen wat je precies bedoelt. Sommige paarden vinden het misschien ook gewoon niet leuk, vooral als ze geen grote fans zijn van veel contact en veel persoonlijke ruimte nodig hebben. Als je je realiseert dat je paard het niet leuk vindt om je een kusje op commando te geven kun je misschien op zoek naar een andere truc die beter bij je paard past!

Je kunt de truc ook doen zonder een spraakherkenning, simpelweg door je hand te gebruiken en naar je wang te wijzen. Maar dit kan ook betekenen dat je paard elke keer dat je je hand denkt dat hij je een kusje moet geven, bijvoorbeeld wanneer je aan je haar zit of een helm op of af zet. Het toevoegen van een stem verwijzing voor de truc helpt het paard te begrijpen wanneer hij de truc wel en niet mag doen. 

We hopen dat jij en je paard een geweldige Valentijnsdag beleven met heel veel kusjes, liefde en een heleboel traktaties natuurlijk. 

😉

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.