Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Alles wat je moet weten over Pavo SlobberMash

De meeste paarden zijn dol op slobber. Slobber wordt vaak gevoerd als traktatie voor je paard, bijvoorbeeld als beloning na een training. Daarnaast kun je slobber ook dagelijks geven als volwaardig voer, bijvoorbeeld als je zwaar aan het trainen bent. Maar hoe kun je slobber het beste klaarmaken, hoe vaak kun je het voeren en wat is het verschil tussen slobber en zemelen? Lees snel verder in deze blog en krijg antwoord op al jouw vragen over slobber!


Wat is slobber precies?

Slobber staat al jaren bekend als paardenvoer met als hoofdbestanddeel zemelen. Slobber voer je nat waardoor je er een smakelijk papje van kunt maken voor je paard. De slobber van Pavo is een volwaardig voer en kun je dagelijks voeren omdat het alle vitaminen en mineralen voor de dagelijkse behoefte van je paard bevat.

Zo maak je slobber

Het belangrijkste kenmerk van slobber is dat het niet droogt wordt gevoerd aan paarden. Slobber moet gemengd worden met heet (of eventueel koud) water, zodat het een smakelijk papje wordt voor je paard. Denk erom dat wanneer je de slobber aan je paard voert, de slobber niet te heet is als je heet water hebt gebruikt!

Zo voer je slobber

Slobber is een veelzijdig product en kun je op verschillende manieren gebruiken. Hieronder vertellen wij je op welke verschillende manieren je de slobber aan je paard kunt voeren.
  • Als extraatje. Heeft je paard een zware training achter de rug? Dan kan hij wel wat extra energie gebruiken. Pavo Slobber is dan een goede aanvulling naast het gewone voer van je paard.
  • Als beloning. Wil je je paard om een of andere reden verwennen, of gewoon zomaar? In dit geval kun je de slobber het beste voeren in plaats van je normale voer. Let er hierbij wel op dat een voerschep slobber minder gewicht heeft dan een schep normale brokjes. Wanneer je je paard bijvoorbeeld een halve schep (droge) slobber geeft, voer dan 1/4e schep minder brokjes.
  • Na en training op een warme dag. Heeft je paard veel gezweet? Dan kun je de elektrolyten van je paard aanvullen met slobber. Op deze manier vul je het vocht en de zouten in één keer aan bij je paard.
  • Als een kuur. Is je paard ziek geweest, heeft hij koliek gehad of is er een andere reden waarom je paard in een slechte conditie is? Voer je paard dan tijdelijk 1 maal per dag slobber in plaats van zijn gewone voer.
  • Voor moeilijke eters. Is je paard een moeilijke eter? Voor deze paarden is slobber ene hele goede keuze. Slobber bevat veel vocht en er zijn maar heel weinig paarden die slobber niet lusten.
  • Als vast onderdeel in het rantsoen. Slobber is volwaardig voer, is goed voor de vacht van paarden, levert veel energie en paarden zijn er dol op.

Pavo SlobberMash

Het belangrijkste om te weten bij Pavo SlobberMash is dat het geen sterk wellende grondstoffen bevat. Hierdoor zit er op deze slobber geen minimale wachttijd, voordat je het kunt voeren. Wat belangrijk is bij het klaarmaken van Pavo SlobberMash, is dat je de slobber niet moet voorbereiden met te heet water. Het lijnzaad dat aanwezig is in deze slobber is voorbewerkt. Hierdoor is het niet nodig om kokend water te gebruiken bij deze slobber. De ideale inweektijd voor Pavo SlobberMash is ongeveer 10 minuten. Binnen deze tijd heeft het lijnzaad de tijd gekregen om slijmerig te worden. Je kunt de SlobberMash ook bereiden met koud water, maar dan zal de slobber minder slijmerig worden en is hierdoor de verwenfactor voor je paard wat minder. Verder maak heet of koud water geen verschil.

Graanvrije slobber

Tegenwoordig bestaan er heel veel slobbersoorten op de markt die geen granen of suikers bevatten. Het grootste verschil met Pavo Slobber is dat je deze producten niet als volwaardig aanvullend voer kunt voeren aan je paard. Pavo SlobberMash is wel volwaardig aanvullend voer voor paarden omdat het granen, suiker/zetmeel en vitaminen en mineralen bevat.

Slobber en zemelen, wat is het verschil?

Nadat het zetmeel uit een graankorrel is gehaald, blijft er een velletje over. De velletjes die overblijven worden zemelen genoemd. Voor paardenvoer worden meestal tarwezemelen gebruikt. Tarwezemelen zijn geschikt voor paarden omdat het weinig zetmeel en vezels bevatten. Het nadeel is echter dat de calcium/fosfor verhouding erg laag is en deze wel gecompenseerd moet worden. De calcium/fosfor verhouding in zemelen is ongeveer 1:10, maar de gewenste verhouding is 2:1. Een scheve verhouding kan zorgen voor problemen bij de groei en herstel van botten, pezen en spieren en moet daarom gecompenseerd worden in de rest van het rantsoen van je paard.
 
In Pavo SlobberMash is tarwezemelen één van de hoofdbestanddelen. De calcium/fosfor verhouding is in dit product uitgebalanceerd, zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Verder bevat de slobber lijnzaad en vitaminen en mineralen om het als volwaardig voer te kunnen voeren.

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.